måndag 28 december 2009

Glädje!

Har inte läst på länge om Abbe. Höll nyligt på att läsa ikapp igen. I juli hade Abbepappan tipsat om följande helt makalösa glädjeuttryck! Jag måste bara skicka vidare!


Sådan kärlek! Tänk att vara omgärdad av så kärleksfulla, glada och generösa vänner och släktingar. Filmen är ett rent lyckopiller och jag citerar Abbepappan: "Varning för glädjetårar."! :OD

Har här på förvintern också blivit varse ett fenomen, som ger likadana glädjesprittningar i kroppen som filmen ovan. Flashmob. Galet häftigt! Bjuder på ett till lyckopiller och så en flashmob från Grand Central Station i NYC. ;O)


Ut ur garderoben.

Ja. Det är bara att erkänna.

Jag har sugits in i Facebook:andet. På senvåren/försommaren i år, började jag titta på FB. Sade mig ingenting, hade bara vaga tankar om att jag hört att det inte skulle vara bra (för en). Typ. Lät det bero.

Tittade igen, senare. Lade plötsligt upp ett konto åt mig själv där. Hittade min första "vän". ;O) Lät det bero.

Fick mitt i sommaren en gliring från den vännen, med glimten i ögat, om att det inte var mycket aktivitet på FB från min sida. Okay då. Lät det bero.

Började titta. Tittade mer. Hittade fler vänner. :O)

Och fy farao vad kul det är! Jag har jättesnabbt blivit jätteberoende ;O) av att veta vad mina vänner haft för sig under dagen. En ordentlig portion av vännerna på FB är kollegor. Det är jättekul! Jag hade aldrig haft den här "insynen" i deras liv utan FB.

Det är förstås valfritt hur man använder FB, men korta kommentarer ur ens vardag hamnar där. Jag pratade (formellt tror jag vi chattade) med Bästisen en gång om fenomenet. Skrev att "man får uttrycka sig fritt" och hon kontrade med att det är ju det hon gör på sin blog. Håller med om det - FB är till för kort och kärnfull förströelse. På sin blog kan man ta ut svängarna mer.

Jag uppmuntrar då och då G att göra sig en användare på FB. Jag vill att syrran skall vara med! För jag är där och sprider just nu mer korn av mig själv där, än här.

Jag älskar min blog. Jag älskar att skriva! Men strax skall G och jag titta på en film och göra slut på en öppnad glöggflaska, så jag avrundar här. Nästan. ;O)

måndag 14 december 2009

Norah, fem år.

Vi har firat vår lilla tös i två dagar nu. Igår, med moster, onkel och bästa kusinerna, mormor, Harry och morfar. Idag kom farmor och farfar. Mormor och Harry var kvar och firandet fortsatte under något stillsammare former. Morfar kom med och vi tog oss alla till förskolan där det både firades Norahs födelsedag samt Lucia. :O)

Kommande lördag tänkte vi oss ett litet barnkalas. Det blir premiär för oss - spännande!
Avslappnat långpratande med gudfamiljen. :O) Observera lillebror på väg upp. 8O)

Ikväll Skype:ade Norah och Ruben med farbror J och fick en förhandsvisning av den jättefina presenten som de kommer att få tillsammans. :O) Sedan ringde gudfamiljen och grattade över telefon.
Fortfarande i Lucialinne och tomtedräkt. Lillebror som älskar sin storasyster, gör precis som hon. Som pratar, pratar, pratar... ;O) Se så avslappnad och liksom i rätt mode Norah ser ut. En vision av tonåren? Hjäääälp!! XO)

Jag har varit ledig idag och mamma har hjälpt mig att hänga julgardiner i köket. De är så fina och juliga, att jag blir alldeles varm då jag kommer in i köket. En jättebra dag idag! Nu bara tre arbetsdagar kvar innan JULLOV!!

Läs gärna här, min bästa systers fins inlägg om Norah. *kramar*

fredag 4 december 2009

Utmaning!

Har blivit utmanad av Borta bra men hemma bäst?.

Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt för personen som utmanat dig. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt namn som svar (förutom i fråga 1).

1. Vad heter du: Meh... jag har ju inte skrivit vad jag heter här? ;O) Men det börjar på "E"! :O)
2. Ett ord på 4 bokstäver: Elev
3. Flicknamn: Ellinor (tänkte vi först döpa Norah till!)
4. Pojknamn: Egron (ett av namnen som figurerade till Ruben - till vi insåg att det blir Norge baklänges!!)
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: Ebenholtssvart
7. Klädesplagg: Espadrill
8. Mat: Eclair
9. Sak i badrummet: Epilerare
10. Plats/Stad: Elleholm ;O)
11. En orsak att vara sen: Eskalerande trötthet
12. Något man skriker: Eeeeeva!
13. Film: Eat, Pray, Love
14. Något man dricker: Evian
15. Band: Elegance XOp
16. Djur: Ekorre
17. Gatunamn: Ekorrstigen
18. Bil: Edsel
19. Sång: Every Little Thing She Does Is Magic

Jag utmanar: Bästisen, Syrran, Hertsökompisen, Sara och Linn.

Snabbare än kvickt.

Ähum. Det där kylskåpet som jag skrev om. Vi köpte det idag. Vi överraskade oss själva. Jag har inte hämtat mig än.

G har drabbats av ett förnyaril, som sveper omkull till och med mig. Alltså, jag är ju inte så förändringsbenägen egentligen, utom när jag kommit på det själv. Och då skall det som jag tidigare nämnt helst ha hänt igår. Men nu går det undan. *puh* :O)

Stefan från Bröderna Anderssons Bygg (de som med den äran byggde vår farstu) var här idag. Han tittade på den garderob som vi skall ha byggd i farstun och det beslutades att de skulle göra jobbet. G och jag skulle skulle bara bestämma om vi skulle ha skjutdörrar eller utanpåliggande dörrar.

Vi frågade också om bröderna kunde riva gammalt/sätta in nytt kök, eventuellt nytt golv också. Klart de kunde.

Stefan skickade oss till Ångsågen för skjutdörrar och till Stenvalls för köksinredningar. Bara för att titta. Vi valde brädgården först. De säljer Schmidt kök och enligt Stefan så konkurrerar de med IKEA:s kök i pris. Vi får väl se hur det blir med det. Men i alla fall.

Vi kom att prata om kylskåpet vi ville ha, när G hittade ett SMEG-skåp i standardmått. "-Ja, men det står ett här", sade kvinnan som visat oss litet köksinredningar. Hon tog oss till det stora skåpet och det var precis ett sådant vi kollat på, med dörrarna hängda åt rätt håll. Ägaren, som också visade sig vara kvinnans man, kom släntrande och sade glad i hågen att han sålde det för halva priset.

Här spann min hjärna upp i än högre varvtal än den redan befann sig på. Vi såg nog litet frågande ut och han förklarade att ett par hade beställt skåpet i våras, men i slutänden inte haft råd att lösa ut det. Han ville inte skicka någon till kronofogden, utan hämtade tillbaka skåpet och köpte det själv. Skåpet har stått i butiken på display och de har haft kalla drycker i det ibland.

Händelserna malde obevekligt på och nu äger vi skåpet. För halva priset. OMG!!!

G vill riva en vägg in till vardagsrummet. Jag har varit emot det länge, det leder till sådana svallvågor runt om i huset - då blir det rustning av vardagsrummet också. Idag har vi pratat mer om det. G introducerade en idé som var så jäkla bra, att han nästan tippade över mig mot rivningstanken. O M G. 8O)

Nu - hänga tvätt och sedan mys i soffan!

onsdag 2 december 2009

Förening.

Kvinnor, mammor, tjejer, brudar, flickor, damer, mormödrar, systrar, farmödrar, tanter, fastrar, mostrar - alla var vi där första adventshelgen, i Globen. Stockholm International Horse Show torde vara det av ett fåtal evenemang som fyller Globen så fullständigt övervägande med kvinnor. :O)
Frieser, frieser, frieser... Jag åkte ned enbart för dessa hästars skull! Öhm, äh - jag ville förstås mest av allt träffa syrran och hennes familj! ;O)

Och vi går dit, för att vi alla har hästdoft i vårt hår och hästens man mellan våra fingrar!
Brink klev symboliskt av sin Briar.

Galoppiruett till vänster.