tisdag 30 april 2013

Majbrasa och provkörning.


Väntar på Norahs första offentliga framträdande. Hon skall strax sjunga i en mikroliten kör som hon hittills övat med tre gånger, inklusive dagens uppvärmning. :)

Och så provkör jag en Blogger-app som jag redan tycker bär sig irriterande åt.
Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 24 april 2013

Idag skulle Norah till tandläkaren (tandhygienist visade det sig) för att få sina tandytor plastade. I Norrbotten gör man tydligen det på alla barn nuförtiden, för att hjälpa till att mota Karius och Baktus i grind. Norah är än så länge fullständigt orädd när det gäller tandläkaren och det känns ju perfekt.
Ruben har redan börjat få permanenta tänder längst in både uppe och nere och han skall få plasta sina tänder framåt jul. Extremt pedagogiskt att han fick följa idag och se hur lättvindigt det gick för Norah. Givetvis fick Ruben ett stillsamt bryt när Norah sedan fick välja en present, men inte han. :)

Bilden här nedan visar de sorgliga resterna av en snöskyffel. Den observante ser att två skaftdelar ligger i snön till höger. Det här är i korsningen från "storvägen" och in på vår gata och jag är ganska säker på att det är vår skyffel. Den har försvunnit i vinter och hur knäppt det än låter, så har jag inte riktigt utrett vart den tagit vägen. Orka liksom (no name-skyffel, inte den dyraste) (och inte tyckte vi om den heller).
Antagligen har barnen lekt med den och lämnat den olyckligt och så har den åkt iväg någon gång med traktorn som röjt i vinter. För övrigt ser man den deprimerande, överskitiga snön som ligger kvar. Usch. Det får gärna regna eller förstås hellre ösa ned sol nu, så att den sköljs bort med det snaraste.

Apropå sådant som göms i snö, så har barnens åkmadrass tinat fram också. :) De lekte ute med den av och till under den första kalla tiden, då det ännu bara fanns tjock frost. Så blev den någon gång lämnad ute på gården istället för under carporten och så kom plötsligt vintern. När hela gården plötsligt lagts under ett tjockt snötäcke (seriöst) kändes det hopplöst att leta den.

Nåväl. Nu är den framme igen. :)

fredag 19 april 2013

Jätteglad.

Följer Unga Örnar Luleå på FB. Började följa dem helt nyligt efter tips från en av barnens simfröknar. Sedan tidigare följde jag Unga Örnar Norrbotten. Så mycket aktiviteter de ordnar!
Igår poppade i alla fall den efterlängtade cirkusskolan upp där. Norah har velat gå cirkusskola de senaste två åren. Första året tog jag för givet att hon var för liten och andra året fattade inte jag vem som arrangerade det hela, tills jag läste om den i en tidning.

Så i år har jag känt mig litet beredd. Man skrev på Unga Örnar att cirkusskolan är på gång, men att de skulle återkomma då det närmade sig. Igår hände det!
Kollade snabbt med G, tog ett stridsbeslut och anmälde båda barnen till dagläger midsommarveckan. Det blir cirkusskola OCH parkour! Varje aktivitet håller på i två timmar, så det blir fyra timmar per dag - hoppas barnen orkar det. 8) Pedagoger från Cirkus Cirkör håller i utbildningen tillsammans med Unga Örnar. Det kommer att vara på Hertsön - perfekt!

Jag är så glad för att jag kom till skott!

Ruben kved och gnällde först över att han inte ville gå - han visste ju inte vad det där var för något. Jag bedyrade att det var jättekul och att han skulle gilla det jättemycket. När Ruben hade fått se de här två filmerna och en handfull till var han något glad och förväntansfull. :) I ett inspirerat ögonblick gjorde han en perfekt liten rörelse och svängde in sin lilla kropp över soffans armstöd och i sittande ned bredvid morfarn.

Vi satt allihopa och tittade och Norah målade upp bilder av hur överraskade folk skulle kunna bli om hon plötsligt kunde röra sig sådär. :) På cirkusdelen står bland annat jonglering, akrobatik, lindans, enhjuling, balansering och kroppspyramider på schemat.


tisdag 16 april 2013

Tisdag kväll.

Vi tittar på hockey. Det är ju tur att i princip inga läser den här bloggen, då jag erkänner att vi ser matchen inspelad. Finns ju ingen möjlighet att börja se en match klockan sju då man har småbarn.
Luleå och Skellefteå möts i vad som i hockey-Sverige (eller åtminstone i Norr- och Västerbotten) kallas för drömfinalen. Till och med jag kan uppskatta det och känna mig litet småmallig över att det är två lag från norr som är i final i Elitserien. :) Luleå ligger tyvärr under med 0-2 i matcher och i denna tredje match står det nu 2-1 till Skellefteå. Så det ser inte helt ljust ut. Förlorar Luleå idag, är de tvingade att vinna kommande fyra matcher för att ta det eftertraktade guldet och det känns ju inte lättsamt att tänka på.
Norah började sjunga i kör förra tisdagen. Andra gången ikväll och upptädande inför publik (stor!) på Valborgsmässoafton, vid majbrasan på Skurholmsberget. :)
Mer intresserade är vi dock inte G och jag, än att G sitter och surfar på telefonen och jag bloggar. ;)

lördag 6 april 2013

En dag i det stora varuhuset.

 Gör som syrran gör ibland - lägger ut bilderna och kompletterar med text något litet senare. :)