lördag 16 juli 2016

Semester.

Semestern har börjat och jag nattsuddar såklart. Men nu får jag, för jag får sova på morgonen. Tänkte bara litet kort dela våra två andra boenden på USA-resan. Vi flyger från New York till Orlando och där har vi hyrt ett hus.
Efter några nätter där (sex tror jag) styr vi vår bil snett nedåt till Cape Coral på Floridas västkust, där vi har hyrt ett annat hus. Där blir vi sedan resten av tiden, till vi kör upp till Orlando igen för att anträda resan hemåt.
De här husen känns superlyxiga tycker jag! Vi hade kunnat vara fler i husen och de kostar rimligt omkring 1000 spänn per natt för oss fyra. Jag jämför alltid med vad det kostar att bo på vandrarhem i Sverige (200-300 kr/pers) och då är ju priset inte så tokigt.

Båda husen ligger i gated communities, där man alltså inte bara kan rulla in med bilen utan att kunna visa att man har rätt att vara där och det känns väl bra efter alla omständigheter. Vi ville ha pool såklart, så kan barnen roa sig i alla lägen. Poolerna är överbyggda, för att - vad? Skydda mot väder? Insekter? Krokodiler?!

Kolla gärna länkarna och se bilder på husen. Utanför poolen på nedre bilden, hänger en båt i en docka! Minsann, minsann. Vi har dock inte hyrt den, men om andan faller på så... :-)

Vi hyrde ju bil för att kunna röra på oss i Florida. Allt är ganska nära där, så från Orlando kan vi åka västerut en dryg timme, så är vi på någon fantastisk strand med vit sand. Det känns redan nu väldigt lockande att köra den där speciella vägen ut till Key West, men jag har hört att det visst kostar en del vägtullar att komma sig längre och längre ut. Måste ta reda på det.
Jag tror vi kommer att få en fantastisk resa! Jag fattar inte att vi skall åka. Det är större än jag kunnat drömma om. Och jag är innerligt glad att vi kan och att vi får dela trippen med våra underbara barn!

Hej och hå, nu börjar det åska. Tycker det är koolt, men också litet läskigt när jag sitter här ensam (alla andra sover såklart). Så - natta!

fredag 8 juli 2016

Två tänkbara evenemangspunkter.

Kort bara, för jag skall gå och sova - i New York bjussar man på (oftast) gratis både filmer och konserter under bar himmel på sommaren. Här är de kompletta listorna på filmerna och konserterna.

Spanar på möjligheten att se "Big Hero 6" på Intrepids flight deck (start- och landningsbanan antar jag). Hur koolt vore inte det! Den filmen kändes mest lämplig för oss av de som går medan vi är där och så får vi då äntligen besöka det gamla hangarfartyget.

onsdag 6 juli 2016

Resans början.

Vi anländer alltså först till New York. Det vi tänker oss skall hända, ser ganska mycket ut som ett inlägg jag skrev sent i höstas. Kolla här.

Washington och Niagarafallen går bort. Det rekommenderas fyra, fem dagar för den trippen och då går ju alla dagarna i New York åt där. Sex dagar blir vi i New York. Återkommer med länkar kring vad mer vi känner oss intresserade av, så får vi väl se vad som kommer att hända i verkligheten sedan.

Lägenheten i New York.

Så här skall vi bo i New York. Det var svårt att bestämma sig för boendet här. Vi har frågat på många lägenheter. Många fastighetsägare låter helt enkelt bli att svara på förfrågan. En del lägenheter har gått att boka direkt, men herregud, då skall man känna sig hyfsat säker på att det verkar vara en okej en, som vi också anser oss ha råd med.

Vi har suttit oss ned med kaffe och dator och tittat. Och tittat. Och igen. Frågat. Fått svar, absolut, av en del. Vi har kollat vitt och brett över hela Manhattan. En del lägenheter har inte haft fyra platser att sitta på för att äta till exempel. En del har inte haft kyl. En del har inte haft kök överhuvudtaget. Två eller tre hade uteplats, men de har vi inte fått tag i. Många lägenheter har bäddsoffa som säng nummer tre och fyra. Några har haft luftmadrasser. Ungefär där drog vi en gräns.

Vi har undvikit Brooklyn, då det känns långt in till "stan". De bästa priserna är utan tvekan i Harlem, där vi bodde sist. Har känt mig fascinerad över att det går att boka boende så här pass nära inpå, men det är väl inte att rekommendera att vänta länge med att fixa boende i New York. Det löste sig slutgiltigt så sent som i förra veckan. Till det här boendet gick det att boka en fantastisk transfer, där en chaufför möter oss på flygplatsen med våra namn på en skylt samt nycklarna till lägenheten. Otroligt praktiskt och säkert litet dyrare än en taxi. Men grymt bekvämt!

Det är i Harlem vi nu också hamnat. Tror det blir kalas. Det är på sjätte eller sjunde våningen och det enda som saknas är tvättmaskin. Tänker att vi får tvätta när vi anländer Florida.
Mest troligt mitt och G's sovrum. Barnen får ett eget de också.

Resan börjar vara i ordning.

Bilen är hyrd, för vistelsen i Florida. Där kommer vi att vara i totalt 15 dagar. Vi ville ha en stor bil. För att det skall vara säkert och för att rymma vårt bagage. Och för att vi är i USA. :-P Sajten vi hyrt via, definierar biltypen till den här, eller liknande. Så riktigt säkert att vi får en sådan här är det ju inte.
Chrysler 300.
Vi tittade på cabrioleter, för skall man någonsin köra/åka en sådan, så är det väl i Florida. Och helst en Mustang. Men alltså nä. De rymmer så pluttigt med bagage, så de fick gå bort. Suffletten tar upp massor av bagageutrymmet. Och på längre styrningar kan det väl ändå inte vara behagligt att sitta med vinden fläktande kring huvudet?