lördag 24 december 2016

Uppesittarkväll delux.

Fast inte har vi suttit mycket... Vi satt en stund medan tid var och såg ikapp några avsnitt av adventskalendern och hade litet snacks till det, så att barnen skulle få en känsla av fredagsmys. Men före och efter det, har vi stått och gått mest hela dagen.
Pyttegran.
Ett mått på hur slutkörd jag är, är att jag i år utan att våndas överlät granens påklädning till barnen. Nästan utan att kolla dem alls. Gav några korta förhållningsregler och så ägnade jag mig istället åt att rigga ett pummelarrangemang (rätt långt ord det där) i farstun. Granen har ju varit helig, liksom pumlorna som skall i den.
Pummelarrangemang.
Fast egentligen kanske det är barnen som plötsligt känns stora nog för att få ta tag i den uppgiften. De gjorde det med den äran! Vi har en väldans liten gran i år också, på höjden, så de nådde ju så bra också. Och nu doftar det gran!

Sedan barnen lagt sig, har jag slagit in julklappar och G har lagat mat. Jag har egentligen kvar några klappar, plus litet julpiffande, men det får bero till imorrn. Tänkte jag skulle sova litet nu. Natta!

1 kommentar:

Birger sa...

Det blev i alla händelser en fin julafton, hoppas bara attt jag inte smittade ner er med min förkylning, får väl se om jag kommer ur den innan Anna och brnen kommer upp
Det vore ju hemskt att skicka på dom smitta i retur