tisdag 24 juli 2012

Lantlollor.

Idag har Bästisen och jag rest till Venlo i Holland. Här skall vi bevista Floriaden, ett slags OS i trädgård, en fantastisk tillställning som är så stor att den bara sker vart tionde år.

Men resan. Resan. Den har gått bra, helt perfekt egentligen, men gud så vimsig jag varit. Lilla jag. Jag kommer mig inte ut nog. X)

Det började redan på Kallax. Innan säkerhetskontrollen saknade jag boardingkortet. Det hade Ruben. :D Jag fick boardingkortet och klarade mig genom säkerhetskontrollen med alla små slattar av smorsel som en kvinna tarvar på resa (och tro mig - jag använder minimalt jämfört med många andra kvinnor).

Jag var så lättad över detta, att jag sedan glömde mitt bälte i säkerhetskontrollen. En halvstor pojke kom med det till mig. På med bältet och sedan kolla in solskyddsprodukt, eftersom det skall vara supersoligt här.

När jag närmade mig kassan stod den där halvstora pojken där igen. Med mitt boardingkort. Nu började jag känna mig mer än lovligt svamlig.

Vi flög till Arlanda. Vi gick på toa och sedan till McD. Mot slutet av måltiden fick jag en känsla och efter att ha sökt i båda väska och ryggsäck två varv, kunde konstateras att jag glömt boardingkortet. Igen. Och den här gången på planet. Jag kände mig säker på att detta inte skulle innebära någon katastrof, men litet jobbigt var det ju till jag stod där med ett nyutskrivet, fräscht boardingkort. Eva hade passat på att glömma sin jacka på toan innan maten och var glad då hon fann den hängande där hon lämnat den.

Vi gick mot utrikes och jag oroade mig igen för mina vätskor, som nu utökats med solskyddsprodukten. Allt gick bra och vi kom ombord på planet till Düsseldorf.

Nu började ett annat kapitel på den här resan. Vi flyger på G's poäng och vi hade bokat Economy extra till Tyskland. Bästisen och jag var de enda två bland de totalt nio business- och economy extraplatserna och det var märvärdigt besvärande skall jag säga. *frustar-av-skratt*

Först kom de med varma, fuktiga handdukar. Sedan med en korg tidningar. Bästisen tackade nej medan jag frågade "-kostar de något eller får jag låna en?". Flygvärdinnan svarade väldigt förklarande att "-Du _får_ den.". Herregud.

Vi hade det jättebra och det radades upp gratis snacks med valfri dryck, lätt men komplett måltid och på det kaffe och avec. Tack vare detta behövde vi inte fundera på mat när vi kom hit till Venlo. :)

Så på Düsseldorfs flygplats stötte vi på en informationsperson som inte kunde informera, men sedan en kassörska som gjorde jobbet bättre och ledde oss till en biljettlucka där vi köpte en tågbiljett till Venlo. Tåget gick och vi funderade litet över hur vi skulle hitta hotellet och så var ju klockan rätt mycket också.

Jag messade min hjälte G, som ringde hotellet och det var lugnt med sen ankomst. När vi klev ut ur tågstationen, blickade vi rakt på hotellet. :)

Vi är installerade, Bästisen snarkar och snart gör jag det med. Imorrn blir'e blommor för hela slanren! :)


2 kommentarer:

Birger sa...

Herreje, vilket äventyr...världen är stor, det är ju nästan så men börjar gruva för syden. Du får väl skriva en adresslapp att ha i fickan, så du kommer hem :)

en annan sa...

Himmel så tokigt! *skrattar* Du är bäst syrran!