söndag 12 augusti 2012

Näst sista semesterdagen.

Fyrhjuling (med vidhängande skogsutrustning) som märkligt nog var märkt med "farfar". Dags att uppgradera? ;)
Dagen tillbringades på Stora Nolia i Piteå. Det är några år sedan vi senast besökte mässan, men jag hade tack-och-lov gjort klart för mig själv att besöket skulle ske utifrån barnens förutsättningar. Jag var sugen på att kolla in husbilar, vilket vi också gjorde. Det fanns m å n g a husbilar och husvagnar och vi var inte alls in i alla. Det var ogörligt. Och efter en stund märkte vi förstås att det bara går att göra så många lösningar på den begränsade ytan.
Det syns inte alls hur stor den här traktorn var. :)
I toakön.
I hängmattan.

Det rinner vatten ned över ansiktet, en annorlunda fontän. Har litet svårt att smälta att jag av oförklarlig anledning inte har bilden jag tog på en fontän som jag faktiskt direkt kände att jag skulle vilja ha i vår trädgård. Den och hängmattan högre upp, fanns i montern tvärs över gången bakom G i bilden ovan.
Grymt tilltalande steg i något som kallas för woodstone (de som Norah står på). Tunga, gjutna, väderbeständiga och ser ut som åldrat trä.
Vi fick tag i det vi åkt dit för, en nyckelgömma. En praktisk liten dosa som vi skall sätta upp ute och låsa in en husnyckel i. Med en kod kan sedan betrodda personer få tag i nyckeln och gå in i huset och vi slipper gömma nycklar utomhus som vi hittills gjort. Vi skall bara göra några fler nycklar först, eftersom G tappat sin och vi för övrigt bara har min och en reserv.
De där stegen. Jättejättefina! :)
Svärmor tipsade oss om en bäddsoffa som såldes till f a n t a s t i s k t pris av EM. Om ordinarie pris var sant, så var den nedsatt med mer än hälften och var skön att sitta i. Soffan hade det kantiga utseende som är ganska typiskt för de senaste åren och som fortfarande faller oss på läppen och med en schäslong på ena kanten bäddas den i längsled till som vi upplevde det en rejäl säng, så - voilà - vi blev med ny bäddsoffa till vårt blivande familje-/underhållnings-/gästrum på Hindersön. Kul!
Alltså - jag gillar de här trehjuliga fordonen. 8)
Vi tittade på friggebodar - drömmar, drömmar. Vi gick igång båda två faktiskt, i montern på bild fem till åtta här ovan. När vi fick upp ögonen för det luftiga huset, egentligen bara ett himla rejält tak över trädgårdsmöblemanget, insåg vi båda att det är ett sådant vi skall ha på vår baksida. Vi var väldigt nöjda förra sommaren med vår då helt nya gazebo, men sedan den tyvärr blåste och framförallt regnade sönder i slutet av säsongen känner vi oss inte fullt så nöjda. :/

Den luftiga konstruktionen ovan behöver ingen tillsyn och lockar mina tankar till sammetslena, varma frukostar i Thailand. :) Jag avskyr intensivt vår gräsmatta, som inte består av särskilt mycket gräs och skulle vilja byta ut massor av den mot vackert grus, sten, täckbark och gångplattor. Och vackra, täta rabatter med uteslutande perenner.

Jag blev lätt febrig i huvudet av alla tankar som snurrade igång. X) Det är bra att det går mot höst och vinter nu, så att jag och vi får ruva på de här tankarna och kanske planera litet. Det är svårt samtidigt att drömma - sommaren är så fanatiskt kort och vi är borta nästan jämt - är det någon idé att lägga pengar på något som så litet nyttjas?

2 kommentarer:

en annan sa...

Helt rätt att satsa på "underhållsfrihet".
Men kom ihåg att om ni bara sparar en pytteliten gräsmattebit så kommer ni fortfarande att behöva klippa, det har vi fått inse. Trots att vi har en "tre äpplen hög" (smurfstor) gräsmatta måste den jäkla historen klippas minst varannan vecka. Och kantklippas. Och maskrosrensas.

Men perenner is the shit! :-) Jag älskar att de bara växer, blommar och växer mer. Utan merarbete. En del blommar förstås mer om man gödslar och klipper ned dem vid rätt tid på året. Men de kräver sällan så mycket vatten som de där blommorna som existerar för säsongen.

I år har vår tegelgång urartat, jag orkar inte böja mig och rensa mossa/ogräs mellan stenarna, det börjar se väl så lurvigt ut nu... blä.

en annan sa...

Just det - otroligt otroligt fina kläder Norah har på sig på bilderna!! :-) Och dina skor - vad, var, hur mycket????