onsdag 11 december 2013

Chockvåg.

Så. Igårkväll sent kände jag mig vinglig och utmattad efter att ha burit (nåja) och monterat soffan med G. Jag hade i racerfart också gått igenom i stort sett hela bokhyllan. Inte städat, men gått igenom och rensat. Och påpassligt liksom missat lunchen. Eller middagen, beroende på hur man ser det.

Så soffan är på plats. Jag vågar inte riktigt säga om jag är nöjd ännu. Den är precis som vi beställde den, men den ser stor ut i vårt lilla rum. Oj oj oj... Nu kan vi skramla runt i soffan utan att någonsin träffa på varandra, vi fyra. Heh.

Nu sprider sig följderna av soffan i alla fall. Vi hade det på känn, men det gick bra att inte låtsas om det till faktum stod framför oss igår kväll. Vardagsrumsbordet ryms inte. Skåpet under tv:n ryms egentligen inte längre. Och vår stora maskroslampa ryms inte längre.

Bordet ryms på riktigt inte. Det lämnar max femton centimeter på ömse sidor att trassla sig in till den inbjudande soffan. Bordet fyller ut hela vårt "u" och det blir liksom helt solitt. Djupt ofunkis. Det går bara inte. Så nu står bordet och halvt blockerar vägen in till köket. Bordet och tv-bänken är två massiva pjäser i ek - inte fanér. De väger bly och de kostade tyvärr en ansenlig peng som vi aldrig kommer att få igen.

Tv-bänken är så pass djup att den tillsammans med närmaste hörnet på soffan stänger för mycket av den luftiga öppningen vi haft in till vardagsrummet från hallen. Suck... Den måste gå.

Lampan gör sig inte riktigt längre. Har litet svårt att fatta varför, men den känns plötsligt för stor. Antagligen är det soffan och lampan ihop som blir för stora. Det går inte att ha både stor soffa och stor lampa. Suck... Gillar verkligen alla de här möblerna inklusive lampan.

Läget är litet akut också. Vi måste få ut det stora bordet, som nu tar upp halva huset känns det som. Går ju inte att ha det stående så bara. På lördag har vi barnkalas.

Om vi bortser från den uppenbart akuta situationen, så är soffan jätteskön och jag är nöjd med att vi stod på oss och valde de metallblanka benen istället för svarta. Armstöden är tokbreda och inbjuder till sittande de med. Vi beställde två extra nackstöd och vi kommer att ha det bra i den soffan framöver.

Men, men. Jösses. Få ordning på resten nu bara.

6 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Bara du inte förtar dig/er, att ha ett stort bord är inte det bra vid barnkalas?
Menar att allt behöver ju inte vara klart till helgen...
kram

Morskan sa...

Nädå, allt behöver inte vara klart. Men bordet ryms bara inte. G vägrar att ens prova. Och då blir det bara att det står och blockerar.

Och nä, vi satsar inte på att hitta nytt bord, tv-bänk och taklampa på en gång. Nu måste vi börja kolla dock.

Tråkigt - not!

"bästisen" sa...

finns det inte ett litet nätt fanérbord på ikea? typ trekantigt, påminner lite om ett löv - det kanske skulle passa?

och maskroslampan - visst finns den i åtminstone två olika storlekar? har ni den större el den mindre?

Morskan sa...

Vi såg det där lövet - det är jättefint! Vi skall klura nu på vad för bord vi skall ha - vi är litet inne på ett brickbord, som vi kan ställa bort då det skall spelas eller dansas framför tv:n. :)

Och vi har den större maskrosen. Den mindre hade nog funkat (bättre). När vi nu överger maskrosen, så är vi förvånansvärt överens. ;) Vi klurar på en lampa helt under taket, typ plafond (syrran har en grym en!) och så rodda upp en lampa i hörnet över soffan för stämning och komfort (mina ögon mår bra av litet indirekt ljus då jag tittar på tv).

Hä blir bra det här. :)

teapot sa...

Hä blir bra det här! :-)

Mamma sa...

Jag tror jag var först att rensa ut böckerna det var ångest först, men sedan gick det av bara farten jag läser aldrig om en bok, bara mina hantverks böcker.Oroas inte om möblemang ni har så god smak och då blir det bra.