onsdag 6 juli 2016

Lägenheten i New York.

Så här skall vi bo i New York. Det var svårt att bestämma sig för boendet här. Vi har frågat på många lägenheter. Många fastighetsägare låter helt enkelt bli att svara på förfrågan. En del lägenheter har gått att boka direkt, men herregud, då skall man känna sig hyfsat säker på att det verkar vara en okej en, som vi också anser oss ha råd med.

Vi har suttit oss ned med kaffe och dator och tittat. Och tittat. Och igen. Frågat. Fått svar, absolut, av en del. Vi har kollat vitt och brett över hela Manhattan. En del lägenheter har inte haft fyra platser att sitta på för att äta till exempel. En del har inte haft kyl. En del har inte haft kök överhuvudtaget. Två eller tre hade uteplats, men de har vi inte fått tag i. Många lägenheter har bäddsoffa som säng nummer tre och fyra. Några har haft luftmadrasser. Ungefär där drog vi en gräns.

Vi har undvikit Brooklyn, då det känns långt in till "stan". De bästa priserna är utan tvekan i Harlem, där vi bodde sist. Har känt mig fascinerad över att det går att boka boende så här pass nära inpå, men det är väl inte att rekommendera att vänta länge med att fixa boende i New York. Det löste sig slutgiltigt så sent som i förra veckan. Till det här boendet gick det att boka en fantastisk transfer, där en chaufför möter oss på flygplatsen med våra namn på en skylt samt nycklarna till lägenheten. Otroligt praktiskt och säkert litet dyrare än en taxi. Men grymt bekvämt!

Det är i Harlem vi nu också hamnat. Tror det blir kalas. Det är på sjätte eller sjunde våningen och det enda som saknas är tvättmaskin. Tänker att vi får tvätta när vi anländer Florida.
Mest troligt mitt och G's sovrum. Barnen får ett eget de också.

2 kommentarer:

Birger sa...

Finns mycket att undersöka och planera, för att maximera upplevelsen, blir säkert en upplevelse för er alla
Kul att höra berättelser och se bilder, kram

Birger sa...

Den blir nog skön att krypa ner i, första natten :)