lördag 16 juli 2016

Semester.

Semestern har börjat och jag nattsuddar såklart. Men nu får jag, för jag får sova på morgonen. Tänkte bara litet kort dela våra två andra boenden på USA-resan. Vi flyger från New York till Orlando och där har vi hyrt ett hus.
Efter några nätter där (sex tror jag) styr vi vår bil snett nedåt till Cape Coral på Floridas västkust, där vi har hyrt ett annat hus. Där blir vi sedan resten av tiden, till vi kör upp till Orlando igen för att anträda resan hemåt.
De här husen känns superlyxiga tycker jag! Vi hade kunnat vara fler i husen och de kostar rimligt omkring 1000 spänn per natt för oss fyra. Jag jämför alltid med vad det kostar att bo på vandrarhem i Sverige (200-300 kr/pers) och då är ju priset inte så tokigt.

Båda husen ligger i gated communities, där man alltså inte bara kan rulla in med bilen utan att kunna visa att man har rätt att vara där och det känns väl bra efter alla omständigheter. Vi ville ha pool såklart, så kan barnen roa sig i alla lägen. Poolerna är överbyggda, för att - vad? Skydda mot väder? Insekter? Krokodiler?!

Kolla gärna länkarna och se bilder på husen. Utanför poolen på nedre bilden, hänger en båt i en docka! Minsann, minsann. Vi har dock inte hyrt den, men om andan faller på så... :-)

Vi hyrde ju bil för att kunna röra på oss i Florida. Allt är ganska nära där, så från Orlando kan vi åka västerut en dryg timme, så är vi på någon fantastisk strand med vit sand. Det känns redan nu väldigt lockande att köra den där speciella vägen ut till Key West, men jag har hört att det visst kostar en del vägtullar att komma sig längre och längre ut. Måste ta reda på det.
Jag tror vi kommer att få en fantastisk resa! Jag fattar inte att vi skall åka. Det är större än jag kunnat drömma om. Och jag är innerligt glad att vi kan och att vi får dela trippen med våra underbara barn!

Hej och hå, nu börjar det åska. Tycker det är koolt, men också litet läskigt när jag sitter här ensam (alla andra sover såklart). Så - natta!

2 kommentarer:

Birger sa...

Vilken resa, det har du rätt i, och husen med poolerna, barnen får simhud mellan tårna, pooltaken kanske är mot fladdermöss eller duvor, fiskmåsar kanske, eller också för att kunna kyla luften i huset, sitter säkert någon häftig AC aläggning där och slukar energi
Vackert är det...

Mamma sa...

Ni kommer att få en fin resa, kom bara ihåg att njuta och koppla av då blir det bra .