torsdag 4 augusti 2016

Första natten avklarad.

Resan hit gick egentligen väldigt lätt. Planet var initialt 35 minuter försenat (p g a en tyfon i Kina fick vi höra av kapten när vi boardat), men i slutänden blev det nog närmare en timme. Timmarna på Arlanda kändes väldigt långsamma, så det var skönt att komma iväg.
Barnen fick böcker av Bästisen på vårt kalas. De föll verkligen i god jord!
Stolarna i planet var väldigt bra för att vara för oss vanliga dödliga. Man kunde fälla dem ordentligt och samtidigt kom sätet ut så att man hamnade i en bra position. Vi fick tyvärr inte sitta tillsammans, utan G satt ensam några rader framför mig och barnen.
Frukost på McD på Arlanda.
Ruben var vaken hela resan! Han klämde två och en halv film, fritt uppdelad i segment då han valde att spela däremellan. Maten vi fick var helt okej och alla åt den. Jag slumrade lätt i svamliga intervall, var för trött för att orka läsa och filmutbudet var litet off för mig. Inte riktigt rätt utbud i kombination med att vi hela tiden ser så mycket, lämnade inte mycket kvar att önska. Till slut samlade jag mig i alla fall och slog igång en av filmerna för att få tiden att gå.
Japp. Det är vår avgång som är rödmärkt.
 Slutet av resan blev mindre kul, då Norah efter en alldeles för kort natt och en lång, lång resdag kroknade. Hon annonserade att hon hade huvudvärk och strax efter att planet börjat sin nedstigning började hon må illa. Vi tog oss till en toa och där kräktes hon första gången. Sedan var det spypåse som gällde, eftersom vi var tvungna att sitta fastspända. Stackars stackars Norah! Hon har visat det förr, men även nu tog hon detta mycket stoiskt och hjältemodigt. Hon kräktes tyst och stilla i sin spypåse. Torkade munnen och lutade sig tillbaka och domnade bort en stund till nästa illamåendevåg. Fy farao... Hon kräktes medan vi väntade på bilen som skulle ta oss till vår lägenhet, hon kräktes i bilen. När vi kom till lägenheten slocknade hon och fick sova i någon dryg timme medan vi installerade oss och gick och handlade.
På planet.
När vi sedan väckte henne för att locka i henne litet till middag, var hon som en lärka! <3 Helt återställd, även om de små pizzabitarna inte riktigt smakade. Flingorna jag köpt gjorde succé och de tillsammans med tjock grekisk yoghurt slank ned i Norahs mage.

Klockan var ju vid det här laget långt in på natten svensk tid och Ruben fortsatte att vara overkligt pigg och vaken. Men en stund efter maten kroknade han. Sötnosen! Han ville gå och sova och sov sedan som klubbad i 10-11 timmar. Vi stängde luftkonditioneringen då vi lade oss, eftersom de både låter och blåser för friskt för att ha igång på natten. Det funkade bra, men det var skönt att få slå igång den igen när alla vaknat.
Första matkassen inhandlad.
Nu är frukosten intagen och G och Ruben är och kompletteringshandlar. Vi behöver diskmedel, -trasa och -borste för att kunna diska och städa bordet. Märkligt att sådant inte finns.


Till viss bedrövelse upptäckte vi också igårkväll att vi glömt hemma laddsladdar till våra plattor, men det ger sig på något vis.

Kul med de här gasspisarna som tänder själva. :-)

Vi hade ingen spikad agenda för denna första dag, så vi har bestämt att vi tar metron längst ned på Manhattan och tittar på Freedom Tower med omgivningar idag, pratar om var svenskarna anlände, sneglar på Frihetsgudinnan och kanske klämmer Centralstationen idag också. När det börjar mörkna, skall vi blända barnen med Times Square. Sedan lär vi vara redo för en ny natt!

---> Update: G hittade precis de laddsladdar vi trodde vi glömt hemma! Skönt ändå.

1 kommentar:

Birger sa...

Skönt att laddsladdarna kom till rätta, onödigt börja köpa dubletter, här är allt lugna gatan