torsdag 11 augusti 2016

Kennedy Space Center.

Murmeldjuren sov gott imorse.
Allt var ganska mäktigt och intressant på KSC. Inledningsvis var det dock värmen som höll på att ta kål på oss. Har inte upplevt sådan här värme sedan Thailand, där jag antar att det var så här varmt. Tror inte ens Australien var så här hett då vi var där. Vi kände oss nära döden och sökte oss desperat under fläktar och in på aktiviteter i luftkonditionerade utrymmen. Bör förstås inte klaga! ;-)

I bakgrunden bränsletanken och raketerna som lyfte rymdfärjorna till väders.
Gruset som utgör det översta lagret på den väg som byggts för at kunna rulla rymdraketerna till sina avfyrningsplatser är mycket noga utvalt. Dels för att det är bärigt, men viktigast av allt - det bildar inte gnistor om stenarna gnuggas/skaver mot varandra.
Avfyrningsramp 39.
Inne i den här byggnaden monteras raketerna ihop innan de förs till sin avfyrningsramp. För proportionerna - flaggan på väggen är 21 våningar hög. Och man kan köra en buss på en av ränderna. Fattar det inte själv fast jag såg det. En del saker vi åkte förbi, var så stora att de kändes som något ur Star Wars.
De riktiga kontrollpanelerna som användes vid raketuppskjutningarna på 60-talet. Kändes mäktigt att se. De hade gjort en snygg presentation, med dialog och nedräkning från en av uppskjutningarna. På skärmarna skeenden och på kontrollpanelerna ljus och ljud.
"Styrhytten" i... hmm. Återkommer om det.

3 kommentarer:

Birger sa...

Herregud, vilka bilder. Helt fascinerande, otroligt, det är ju verkligheten som ni klättrat omkring i. Med sol och vackert väder dessutom, här är grått och 15,9 gr.
Åkte ni runt i nån shuttle-buss? Det ser ju så stort ut allting, kan ju inte vara möjligt att gå
Ruben borde ju vara fascinerad, Norah också
Nu kolla kattlådorna och sedan dra iväg på rtg
kramar

teapot sa...

Otroligt häftigt! :-D Tänk att barnen får vara med om det där!!!!!
Det ser oroligt ut på himlen, inga orkaner i farten va?

Morskan sa...

Precis, det var en lång guidad busstur som vi bl a hoppade på. Och jo, det är verkligheten. Det kändes stort mer än en gång.

Inga orkaner som vi hört om, men däremot har det åskat varje dag - hittills på långt eller jättelångt avstånd. Skönt på sätt och vis!