torsdag 18 augusti 2016

En till lugn dag.

När vi installerat oss i nya huset igår, åkte G och jag och handlade mat. Barnen bönade och bad att få stanna i huset medan. Vi lämnade dem under stränga förmaningar att inte gå i poolen medan vi var borta.

Google maps ledde oss till närmaste Target och vi handlade middagsmat för igår och idag, plus frukostgrejor och litet annat smått och gott. Tanken var att vi skulle ha en hemmadag idag. Och det har vi haft.


 Barnen har badat nästan hela dagen. Mitt under eftermiddagen tvingade vi upp dem för mellis. Det tajmade bra, för medan vi fikade började det åska. Precis som det gjort så gott som dagligen. Det märks att det är regnperiod, men tack och lov så är det inget bekymmer. Regnet är oftast kort - kan vara rikligt dock. Det kan åska, men inte alltid. Och värmen är kontinuerlig. Om det är dryga trettio grader innan, så sjunker det barmhärtigt till strax under trettio medan det regnar. Sedan upp igen. Höstrapporterna som syns i våra FB-flöden gör att vi känner oss stillsamt välsignade som får ladda med så mycket sol och värme.

Barnen chillade inne med bok, spel och tv, medan G och jag testade bubbelbadkaret i vårt badrum. En dusch på det med hårtvätt och jag kände mig som en ny människa. Efter middagen hoppade barnen i plurret igen. G och jag har under dagen resonerat och studerat en guidebok och vi klurar på att ta bilen imorgon till en fin strand ett par timmars körning härifrån. Måste ju prova att bada i Atlanten också!

Vi avslutade kvällen med att se på nästan hela "Apollo 13". Det var väldigt lyckat! Särskilt Norah kände igen flera av byggnaderna och uppskjutningsramperna och raketen som vi såg med våra egna ögon i förra veckan. Det kändes väldigt speciellt för mig själv också. :-) Barnen har ju börjat känna igen skådespelare också och kände direkt igen Tom Hanks och Gary Sinise, som de ganska nyligt såg i "Forrest Gump". Ytterligare lyckat var det när Gary Sinise var vår kontakt här på jorden, när vi begav oss ut i rymden i ett av simulatoråken på Hollywood Studios i förrgår. ;-D

Norah somnade till slut i soffan, så vi får se slutet av filmen en annan dag.

1 kommentar:

Birger sa...

Vilket husdjur som fanns, stor och präktig, släppte ni ut den?
Det ser ut att vara åska på gång varje dag, kvällsunderhållning :)
Fint med google, navigera fram till butikerna
kramar