söndag 10 juni 2007

Med andan i halsen...

Det händer mycket.

För snart en månad sedan, var jag till Agnetas Hudotek och fick en fullständig ansiktsbehandling inklusive fransfärg OCH en pedikyr med vackert lack. Flera timmar av lyx bara för mig själv.

För tre veckor sedan var jag till frissan och blev otroligt fin i håret. Efter två och en halv timme, ibland med två frisörer i håret, två färger (eller var det tre?) plus min egen OCH en absolut överraskande permanent, ser jag nu ut som en helt ny människa.

För exakt en vecka sedan blev jag presenterad för vår konung, Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf (se Kungahusets kalender 3/6). Två gånger skakade jag hand med Kungen och sedan åt jag och ett tjugotal personer till lunch med honom. Det måste nog anses vara bland det mest märkvärdiga jag kommer att vara med om. Helt bortsett från undret att vara älskad av min käre G och att ha fått mina två små barn, mina älsklingar, de två som betyder mer än något annat.

Min dotter, som blir två och ett halvt år kommande torsdag, känns ibland som en naturkraft. Vilket hon givetvis är. Eller som ett malmtåg (80 ton per vagn, dryga 60 vagnar per tåg) - mycket svår att stoppa. Jag och G tror - misstänker - oroar oss för - att dottern börjar snudda vid något slags trots. Eller så är hon bara litet trött och tjurig ibland. Sista dagarna har hon provat att trotsa oss båda i olika situationer på ett sätt som är helt nytt för oss. Nåja, det är spännande nästan jämnt...

Handlade några perenner idag, helt oplanerat. Några har strykt med i vinter, måste fylla ut luckorna. Köpte även några sommarblommor att ha i kruka och ampel.

Vi har haft överraskande tidig och extremt stabil värme och envetet solsken de sista två veckorna och det har fört med sig att grillen har gått igång och tvätten torkar numera på torkvindan ute och doftar överjordiskt underbart när man tar in den.

Och just ja - G, jag, G's bror och hans fru har just bjudit G's mor som fyller 70 till vintern på en resa till Madeira. Så vi skall åka till Madeira. Hur kul som helst!

Nu slut för den här gången. En tvättmaskin skall sättas igång, tänder skall borstas och funderingar skall delas med G innan sänggående. Natti!

Inga kommentarer: