fredag 28 december 2007

Sömn

På Madeira sov vi förhållandevis enormt mycket. Från mina och G's nätter på cirka fem timmar till svindlande åtta, nio och tio timmar.

Det kom sig förstås av att vi delade rum med barnen. Vi hade fiffigt nog tagit med oss babyvakten, men den räckte tyvärr bara fram till rum 2359 vilket var fyra rum för kort för att nå farmor och farfars rum. Vi skärmade visserligen av barnen i köksdelen med ett tungt överkast för dörröppningen, så att vi kunde umgås en stund till. Vi såg minimalt med tv, dels på grund av språket och dels på grund av trötthet. Inga hushållssysslor pockade på, ingen mat behövde göras iordning, utan det var bara att slappna av och njuta. Så vi lade oss flera kvällar strax omkring 22-23 och sov sedan ganska ostört.

Barnen sov också bra, nästan som hemma. Litet rubbat blev det ju och det märker vi en del av hemma nu. Men det ordnar sig så småningom.

Vi höll oss alla helt friska under hela resan. Precis som syrran konstaterade i ett mess, så behövs det inte mycket för att glädja en nu för tiden.

Nu skall jag plocka fram julgodis, vilket vi inte hann med igår. Det blir Fazers Gröna Kulor, jul-Polly, Toblerone, Cloettas juleskum, torkade fikon och kanske en smutt av passionsfruktslikören - maracujá - som vi köpte på Madeira.

Det blir bra. Tänker mig att vi traditionsenligt tittar på och njuter av "Love Actually" till det. :O)

2 kommentarer:

en annan sa...

Gröna kulor ja... blev inga sådana i år. Men å andra sidan, de säljer gröna och andra kulor bland lösgodiset på ICA nuförtiden. Urgoda.

Fast, vi skall ju inte äta godis förrän nästa jul nu så... 8-)

Morskan sa...

Himmel! Jag brottas med mig själv, i hemlighet, om att inte äta godis mera före vi gifter oss. Hmmm... 8O)