måndag 11 maj 2009

Dålig. Dålig. ;O)

Jag är en dålig människa, som inte gör det jag föresatt mig. Istället för att hänga och vika tvätt, istället för att plocka undan här i köket, ställer jag mig vid datorn och skriver istället. :O)

Norah, som haft sin vita tiger med sig på dagis idag, berättade vid kvällsmaten att något barn påstått att det inte fanns vita tigrar, eller att tigrar inte kunde se ut sådär. Jag berättade hur det är och lovade att visa bilder på datorn på vita tigrar.
Hittade jättefina bilder på tigrar, inte alls svårt! Tigern har alltid legat mig själv varmt om hjärtat och ett av de mer fantastiska ögonblicken i mitt liv var ändå när jag fick hålla en liten tigerunge på ett zoo i Thailand. Inte nog med att jag fick hålla den - det var också matdags, så jag fick mata den ur nappflaska. Den knorrade och jobbade med sin starka lilla kropp, stor som en liten hund och den var jättesöt!

Sibirisk tiger. Wow!

Enormt respektingivande var en vuxen tiger som G och jag poserade vid vid samma tillfälle. Vi satte oss vid varsitt bakben, tigern låg ned. Den hade halsband och satt fast med en kätting i podiet som den låg på. Handlern sade åt oss att sätta oss närmare och på bilden som förevigade ögonblicket, syns hur vi båda försiktigt lutar oss in mot den jättestora tigerkroppen.

Bengalisk tiger.

Bilderna från Thailand är sorgligt nog i pappersform. Vi hade tänkt köpa vår första digitalkamra då (1999 tror jag det var - vi firade min sjuksköterskeexamen, som alltså är 10 år gammal nu!), men det visade sig att kamerorna var lika dyra eller dyrare än hemma. Så då blev vi snåla och köpte engångskameror istället - vi hade inte ens med oss vår analoga kamra... :O)

Sydkinesisk tiger. Kolla hur den är liksom fluffig kring kinderna. :O) Mysigt!

---> Alla bilderna kommer från http://www.tigerdata.info/

2 kommentarer:

en annan sa...

Blev hon glad då, Norah, när hon fick se att det faktiskt finns vita tigrar i verkligheten? :-)

Morskan sa...

Tja, som barn är - hon köpte mitt påstående rakt av utan särskilda åthävor. Jag peppar bara alltid i barnens känsla av att de har rätt - när de har rätt! :O)