tisdag 16 februari 2010

Köldgräns.

Ifjol köpte jag mig en dunjacka. Det är en litet längre modell med huva med lurvig kant. Den är inte ovanlig på något vis, men jag är väldigt nöjd med den. Och den är varm!
Sedan tidigare har jag en Helly Hansen-jacka, som är min korta vinterjacka. Den har en syntetfyllning som inte alls försöker imitera dun eller så och nog är den väl varm. Men den går bet på det som dunjackan klarar.

Med dunjackan går jag ut i bortåt tio, tolv minusgrader med bara en långärmad t-shirt under och känner mig komfortabel. Det skulle jag inte drömma om att göra i HH-jackan. Då är det fleece eller annat lager två som gäller.

I julas köpte jag (litet knepigt att uttrycka det så, när man som vi har gemensam ekonomi - men G skulle aldrig ha unnat sig den själv) en duntröja till G. Jag såg dem förra vintern och de är helt underbara. Den är rätt begärlig att bara känna på! :O) Den är tunn och så lätt, så lätt och går att packa ihop i ett fodral som en behagligt liten cylinder.
Nu kommer Gneis med en duntröja i sitt vuxenpaket och gissa vem som skall ha den?!

4 kommentarer:

en annan sa...

Det är rätt suveränt att den funkar så bra dunjackan. Jag har aldrig ägt någon sådan men har kört rätt hårt med min höstjacka hela denna långa kalla vinter eftersom den är så pass lång och rymlig att man får plats med en lång varm tröja under. Min vinterjacka är lite vid i ärmsluten, dålig egenskap på en vinterjacka tycker jag! :-D

DunTRÖJA! :-D Så guldig som den ser ut kan jag ju bara gissa att det kan bli en sådan till frun själv i år, hon fyller ju år snart också?

Morskan sa...

Nä jösses, jag skulle aldrig köpa en sådan till mig själv - helt galet dyr! ;O)

Men mycket prisvärdare på Gneis, så jag siktar på den faktiskt!

Till min och G's födelsedagar har jag en idé faktiskt. Men han vet inte om det än, så om du vill ha tips, så kan vi kommunicera på något annat fiffigt vis om det!

en annan sa...

Ha ha jo det är nog bäst, maila mig vetja! Speciellt om din egen nära förestående.

"bästisen" sa...

jag?