fredag 26 augusti 2011

Besök.

På sistone har en svartvit katt börjat komma och hälsa på oss. :)

Från början såg vi henne smyga på baksidan och hittade henne ofta liggande i våra utemöbler (då slutade vi att lämna dynorna ute). Så började hon komma närmare och hälsade på oss ute. Nu kommer hon in i huset.
Jag hittade henne en gång i sängkammaren. Igårkväll upptäckte Oskar henne i trappan upp till huset. Om hon möter oss ute, siktar hon på dörren. Igår när jag var hem på lunch och stegade mot huset, hörde jag ett litet jam en bit bakom mig. Då kom kisse spankulerande in på gården och skulle följa mig in.

Och fy så svårt det är att inte låta henne komma in. Kissen är jättego som det verkar och jag tror att hon hör hemma några hus högre upp på gatan. De har alltid varit ute med katten i koppel och jag har inte tänkt mer på det. Men nu verkar den plötsligt få gå lös (jag vet verkligen inte om det är en tjej eller kille - jag lyfter inte på svansen på en främmande katt. Men det känns rätt att kalla den för hon).
Igår fick vi också kärt besök av Oskar och Urmat. Det är ju så koolt nu när Oskar har körkort och de kan komma själva. :) Vi åt, fikade och kvällen avrundades med godnattsaga i soffan. Jag valde en bok som gudfamiljen gett till barnen, om Gittan då hon är på semester. Den är småputtrigt fnissig för en vuxen och Oskar fick lov att göra alla svamliga små ljud som fårskallarna gör (jag har det på film!!). :D:D

4 kommentarer:

Birger sa...

Greta II, jag har också sett henne i koppel, fin

Morskan sa...

Jo, jättefin. :)

en annan sa...

:-D Jamen den där filmen kommer att bli guld värd! :-D

Så kul att Urmat är kvar, hur länge får han stanna?

Morskan sa...

Han åker redan till veckan. :/ Veckorna har gått fort, men jag tror han har haft det superbra! :)