söndag 27 april 2014

Etthundrafemtiosex.

Så mycket pengar lade jag ut igår på IKEA. All time low! :D

Men så handlade jag förstås upp ett tillgodo som alstrades samma dag då vi kom dit. Vi reklamerade en stekpanna, som skulle vara state of the art, men som var det mest eländiga vi hanterat i stekpanneväg. Vad vi än stekte, hur mycket fett vi än använde och vilket fett vi än använde, så brände det fast. Kan inte på något sätt rekommendera den stekpannan.
Mormor försöker korrigera Norahs humör. :D
Så reklamerade vi ett luftelement som inte höll tätt, men det skulle vi ju ha ett nytt av, så det gick jämnt ut.
Rubens sänghimmel har IKEA återkallat, så det blev ju ett rent plus. Passade ofattbart bra, eftersom Ruben (fast han förnekar det i sten) och katterna hjälpts åt att ta hål litet här och där på den långa slöjan och vi precis bestämt att den skulle i soporna då Ruben får sitt nya rum.

Men allt som allt var vi fortfarande långt under tusen kronor.

Här är de andra färgerna. Lurar mest på den till vänster.
Rätt förbryllad och litet besviken blev jag över att vi lyckades göra likadant som vanligt och hade alldeles för litet tid kvar till det mest intressanta. Sålunda rusade vi igenom ramar/konst, småförvaring och ljus/ljushållare/krukor/blommor. *muttra* Jag brukar skylla på G när det blir så här, men han var ju inte med igår.
Funderar på det här avlastningsbordet till vårt vardagsrum. Den här gröna tror jag är exakt densamma som våra bokhyllor i samma rum. Inte givet att man skall ta det gröna in till soffan dock - bokhyllorna och mattan gifter sig så fint och den gröna delen av rummet skall nog inte få blöda ut något mera. Kör ju färgrejs med kuddar i soffan och vill inte känns mig låst av ett grönt bord.
Sedan känner jag mig brydd och besviken över ett annat fenomen med IKEA i Happis. Senaste året, kanske dryga året då vi varit dit, har det varit påfallande mycket av det som just vi vill ha som varit slut. Vi är inte unika på något vis, alla vill ha olika saker och jag är helt säker på att det inte bara är vi som drabbas av att grejor är slut.
Den här sängen älskar vi och siktar på till Norah. Ett villkor för nya sängen är att den har fulla bäddmått eftersom barnens madrasser är den storleken (många av dagbäddarna är bara 80 cm breda). Och så skall den ha en undersäng till övernattande kompisar. Huvudgaveln med plats för väckare och bok och dold förvaring dessutom, toppar av skapelsen till nära nog perfektion.
Nu var det en del av nyheterna som inte fanns. Har de funnits, men redan sålt slut? Har de inte hunnit komma till varuhuset? IKEA måste väl ha en väl utvecklad logistikapparat där man har full koll på vad som kommer in till och lämnar varuhuset. Litet för många hyllor gapar tomma. Hur ser det ut i andra IKEA? Finns grejorna där? Behandlas världens nordligaste IKEA styvmoderligt?
Det är så löjligt långt mellan våra besök på IKEA (senast för drygt fyra månader sedan), att eventuella nyheter såklart kanske hinner komma in och ta slut innan vi kommer dit nästa gång. Tycker rätt synd om mig själv nu. ;) Och varför känner man alltid att man vill tillbaka med en gång då man varit där - så mycket som man inte hann få med sig liksom.
Jag måste tillbaka, snart! Och jag skall inte ha med barnen då. Vägrar. Man blir ju mer än splittrad av att försöka titta på grejor, fundera över dem, hålla koll på att barnen inte välter ut stora matthögar eller drunknar i en binge med jättefluffiga kuddar, springa på toa, jonglera med låga sockernivåer, hålla koll på att Ruben har sina skor med sig och för trettioåttonde gången svara Ruben på frågan om när vi skall fara hem - "-Aaaldriiig..." med avgrundsdjup stämma.

1 kommentar:

Birger Johansson sa...

Roligt besök, jag får ju dra på smilbanden när jag läser, men går det inte bra med barnvakten som var med nu, lämna barnen i trygga händer...:)
Ser ut att finnas en hel del, tur att här är fullt