söndag 1 juni 2014

Försommar.

Efter en sista stunds fejande med båtens ytskikt, åkte den så i plurret för ett par timmar sedan. De senaste dagarna har det varit seriöst lågt vatten, men det har runnit tillbaka så nu är det bara drygt 20 cm under normalvatten och vi flyter intill vår egen brygga.
Medan G och svärfar sjösatte, passade barnen och jag på att flyga drake. Drakarna är riktigt fina minnen från Kina! Min bläckfisk är helt sagolik och barnens är ofattbart långa. Min är i tyg och barnens är i tunt, tunt papper som märkligt nog inte går sönder.
Vi flög dem inget i somras, kanske inte sommaren dessförinnan heller. Kommer inte riktigt ihåg. Och jag har inte flugit dem själv, utan fotat medan G flög dem med barnen. Så en viss anspänning fanns det hos mig, men allt gick bra.

Till alldeles på slutet, då Norah och jag gick mot bron med hennes långlånga (Rubens var i delar). Jag släppte uppmärksamheten en liten stund och då passade draken på att linda sig runt Klingas löplina och där satt den fint. G kom precis tillbaka med traktorn, hissade skopan och stod i den och trasslade en stund. Jag surade ihop rejält och vi fick lov att inse att det bara var att klippa ned den.

Sedan satt G och jag vid köksbordet någon halvtimme och trasslade ut draken och knöt ihop det vi just klippt isär. Huvudvärken hotade, men blommade aldrig ut. Får väl se om vi flyger drake något mera den här sommaren.
Imorrn är det skola och arbete igen. Norah skall klippa sig och sedan tror jag vi försöker hinna till Byggmax för att välja golv till Norahs rum, för igår blev det tapetserat!! Yippee! Jag hoppas att Norah inte får någon läxa denna sista "riktiga" skolvecka och Ruben har ingen sedan innevarande vecka och då kan man ju ta sig för en del sådana här utflykter.

2 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Så fint det ser ut med traktorn före båten, på väg till sjösättning. Undrar när jag kommer mig för... det är alltid nånting i vägen, igår stenbrytning på tomten och idag gräsklippning och lek med Kenneths hund, stor busig schäfer. Men i morgon kanske...
Väldigt vilken stor och vacker drake som du hade, och Norahs den går ju bara att flyga på en öppen gärda, utan nånting som sticker upp, Uddskär kanske

Mamma sa...

En lycklig Göran kan jag tänka med båten så får ni åka som ni vill härligt. Vad kul att flyga drake.