tisdag 28 april 2015

Kväll.

Syrran kom igång och började packa vid 23-tiden. Hon är strax klar. Säger hon.

Teet är precis färdigt. Tanken är att vi skall dricka det innan vi går och sover. Jag har tömt upp en del pryttlar ur plånboken och passade på att rensa den litet också.

En glimrande stund tidigare ikväll fick vi umgås med Tobias, David och Elli. Barnen övertalade först mormor och sedan mig att hoppa studsmatta med dem. :-D

måndag 27 april 2015

Reslusten infinner sig.

Fiffat telefonen med Londontema. Anlänt flygstationen i himla god tid och hunnit njuta av riktigt gott kaffe. Nu sitter vi i planet och allt börjar kännas som det skall när man skall ut och resa.


Packa.

Okej. Så har jag börjat packa då då.

söndag 26 april 2015

Resa.

Reser så sällan. Reser ännu mera sällan utan familjen. Har under det senaste året känt mig mer nära mina barn än någonsin. Kanske för att de börjar bli stora. Kanske för att deras vuxna personligheter börjar skymta. Kanske för att jag behöver dem mer än någonsin förr. Jag älskar dem så mycket!!

Så mycket att jag har akut svårt att glädja mig åt morgondagens avfärd. Allt löser sig, det vet jag. Bara jag sitter på planet bredvid mamma och vi får påbörja resan först mot syrran och sedan tillsammans till London. Då kommer jag att tycka att det är riktigt kul!

Tänk att den där navelsträngen skall måsta klippas av så många gånger...

Sedan sist.

Dag 6:
En snabb tur förbi några kakelställen samt Lakkapää, där vi tittade närmare på aggregatet...
... samt färger på lavarna.
Markduk lades ut i gamla tvättstugan.
Slangar har dragits där det senare skall dras in elkablar till allt som skall elektrifieras. Heh. För övrigt stod det litet stilla sedan dag 7 och halva dag 8, medan våra gamla rör fick ny fin insida, som jag skrev om tidigare.
Dag 9:
Strösslades fint makadam ovanpå markduken. Makadamen fungerar kapillärbrytande, så att det inte dras upp fukt mot golvet sedan.
Dag 10:
På fredagen hade jag en stund för mig själv hos frissan och såg i "Sköna Hem" en vägg med skjutdörrar och mängder av Elfahyllor bakom. Precis som jag ser framför mig vår blivande garderobsvägg i tvättstugan. Minus alla klockorna. :-)
Hittade också mig själv ganska klockrent kan jag tycka, där man beskriver olika stjärnteckens inredningsstilar. Känner kanske igen G också, åtminstone de stora dragen. Också ur "Sköna Hem".
Här blir den nya väggen, mellan mitt rum och tvättstugan. Ganska mitt mellan fönstren. Det blir förresten nya fönster i de här (snart) tre rummen. Så fint!
Arbetsorder/-fördelning. Vem behöver papper? :-D
Någon vabbade och vikarien kom med den s t o r a bilen för att släppa ned frigolitbetongen i vår källare. 8-D
Så här ser frigolitbetongen ut. Det knastrar när man går på det! Det här isolerar bra och utgör den nedersta delen av det nya golvet.

fredag 24 april 2015

En till tillbakablick.

Seriöst?! Packat sommaren 1985?! Det var alltså när vi flyttade från Örarna. Tänk att den lådan stått orörd sedan dess... Om jag minns rätt, så var det gamla böcker i den - mina ungdomsböcker.

Jag sparade två korta serier av dem och resten fick gå till Röda Korset. Jag känner sådan enorm lättnad att ha fått lov att rensa de där lådorna som stått och tagit plats i pannrummet. Lådor från våra flyttar - hemifrån, från lägenheten till huset och från den senaste stora renoveringen i kök och vardagsrum. Halleluja!!

Torsdag.

Så - vi tittar väl tillbaka litet då. :-)

Dag 1:
De hann riva taken i båda rummen.
Och bila sönder golvet i blivande badrummet.
Dag 2:
Då bilades golvet i gamla tvättstugan upp.
Dag 3:
Då hade bilen med monsterdammsugaren varit förbi och slurpat ut all sönderdelad betong.
Därefter frilade en del läskiga, gamla rör.
 Dag 4:
G och jag tog oss en snabb runda för att kolla på badrumsmöbler och - blandare. :-D

Och vips hade en del nya rör tillkommit.
Allt - ALLT - ser ut så här. :-(
Men på något vis är det lätt att stå ut med nästan hela tiden, för det är andra flinka människor som gör jobbet åt oss och det går rasande fort framåt.
Tvättmaskin och tumlare trängs nu med varandra i G's most manly man-room. Och hantverkarna har gjort sig ett litet kryp-in där, med vattenkokare och allt.
Dag 5:
Nya rör, nya avlopp. Och efter att vi fick börja använda vattenledningarna igen igår efter att de gamla bitarna fått ny insida, hörs inte längre det minsta lilla kluckande från diskhon i köket. Tyst och lättsamt rinner vattnet vidare bara. Röret från köket ned till pannrummet var 70 mm i diameter, men hålet inuti röret var tydligen bara något par centimeter stort. Kuben nere till höger i bild, är en luftrenare. Ett par sådana har stått på olika ställen de där första dygnen och cirkulerat luften och säkert renat den något från damm och partiklar.

tisdag 21 april 2015

Glada.

Katterna har varit kvar på ön sedan vi åkte hem på påskdagen. Igår kom de upp till stan igen. Här hemma är så upp och ned, med bara jordgolv i källaren, att vi bestämde att de skulle få åka vidare direkt till pappa efter en snabb omlastning här.

Barnen blev tokglada ikväll när vi parkerat hos morfarn och de plötsligt insåg att katterna ju var där! Jag svär på att katterna blev riktigt glada att se oss också! <3




Dag 7. Skit också.

Byggnationerna i källaren går framåt. Idag blev det dock litet besvärligt för oss. Idag har man satt igång att relinea (fodra) våra gamla avloppsrör. Överallt där det varit möjligt, har man bytt ut rören till nya, fina. Men där rören försvinner in under vårt befintliga golv nere i källaren ("korridoren" som G gärna kallar den) och ut mot gatan - det gräver man inte upp.
Så då klistrar/sprutar/belägger man de gamla rörens insida med plast och jag tyckte G sade att det blir lika tjockt skikt som om det varit ett riktigt rör. Maskineriet som står nere i det blivande badrummet, pyser stillsamt och väldigt diskret, i det att den håller tryck inne i rören medan den nya plasten härdar.
Allt det här har förstås inneburit att vi är utan toa. Och vatten. Eller vi har vatten, men vi får inte spola ned något i rören. Så barnen fick uppmuntrande påminnelser imorse att komma ihåg att kissa innan de lämnade skolan idag. För säkerhets skull (nöden har ingen lag) ringde jag Rubens fritidsfröken och bad henne att diskret påminna Ruben innan han gick hem. Till Norahs fröken skrev jag ett meddelande. Det funkade för Ruben, men Norah bommade att kissa fast fröken påmint henne cirka tio minuter innan hon slutade. Jag hade kunnat satsa fett med pengar på att det skulle ha gått precis tvärtom. :-D
Vi kom på en jättebra idé för kvällen. Vi konfererade med pappa och han har bjudit oss på middag, vatten, tandborstning och toabesök. Som extra bonus fick vi träffa katterna igen!

Nu tänkte jag helt enkelt gå och sova. Det är ingen större mening att sitta uppe och bli kissnödig, utan försöker spara det till imorgon bitti istället. :-D Det blir till att kissa på hink då, men om allt klaffat för processen i rören, så har vi i alla fall toa igen när vi kommer hem imorgon.

onsdag 8 april 2015

Resa.

Kan ju bara gilla den här väderbilden för Londonvädret de kommande dygnen. B-)

tisdag 7 april 2015

Radar.

Radar spurtade in i huset med det absoluta målet att få presentera sitt byte. G var dock Radar i hälarna och hann fånga honom med bytet kvar i munnen.
Radar sover himla gott mellan varje utevistelse. Vad Sixten skyller på har jag inte en aning om. ;-)
Radar är innovativ och låter just inget hindra honom. Det tar väl dock ett tag innan han lärt sig att intet en endaste liten fågel kommer att landa på det där matstället så länge han sitter där.
Morgon, efter en lång och skön natt. Radar är redo för nya tag med naturen. :-D

Tillväxt.

Den här skjortan köpte jag till Ruben i somras för att ha på midsommar och de därefter följande högtiderna under resten av året fram till nästa midsommar. Typ.

Ruben har genomgått ett seriöst växtryck i höst/vinter och liksom i princip hoppat över en hel storlek. Skjortan jag kommer att köpa inför denna sommar kommer att ha storlek 134, liksom allt annat vi får köpa eller packa upp från arvegodslådan.

Skjortan på bilden är nu nytvättad, omsorgsfullt viken (inte struken) och skickas med kärlek vidare till kusinerna i Stockholm.