lördag 2 januari 2016

Kort agenda.

Vi hade som enda mål idag att ta oss ut på en långpromenad med Axi. Då hela familjen var vaken till bortåt 02-tiden efter en Nyårsdag i Älvsbyn, sov vi ut ordentligt till 12-tiden. Ruben kravlade sig upp litet tidigare, ivrig att testa de nya amiibo-figurerna han fick i julklapp av Älvsbyborna.

Vi gjorde oss ingen brådska, utan åt ordentlig frunch och grejade med de vanliga "morgon"-bestyren, innan vi till slut kom oss iväg. G och jag ville att Axi skulle få gå lös, så vi tog bilen en liten bit bort och begav oss in efter en skogsbilväg här i närheten.
Två pannlampor och en ficklampa hade vi med oss, vilket var bra att ha. Nu blev det inte helmörkt, men närapå. Vi peppade barnen att gömma sig för oss i skogen och kolla så väl vi hördes och syntes, bara man själv är helt tyst. Modiga!

Axi höll sig mest på vägen, men på tillbakavägen tog hos sig ett par längre rundor ut i skogen utefter andra stigar, vilket är precis det som vi vill att hon skall göra. Norah blev orolig, vis av erfarenheterna vi har från katterna, men vi förklarade att Axi inte har någon sådan drift att liksom dra för att komma tillbaka om åtta veckor eller så.

En timme var vi ute och gick (halkade - hasade - trippade - föll - fifan för det här isföret...) och Axi har i princip vilat efter det. Hon har haft något snack med brasan och jobbat litet med ett tuggben men annars tagit det mycket lugnt. :-)

Väl hemma dukade vi fram fika och såg sista avsnittet av "Allt för Sverige" med barnen. De fick se det näst sista också för någon dag sedan och tyckte genast att det var jättebra! Fattar inte varför vi inte kom på det tidigare. Det är ju genialiskt juh - Sveriges historia, seder och bruk, serverade på ett lättsamt sätt av Anders Lundin som jag gillar skarpt. Och så tävlingsmomentet, de ofta till tårar rörda amerikanerna (mamman är väldigt lättrörd här också) och så upplösningen med släktåterföreningen. Nästa år skall vi se det med barnen!

1 kommentar:

Birger sa...

Nej Axi sticker inte nu och kommer tillbaks i februari, då blir det alldeles för tomt i lillmagen och kallt om kroppen! Frågan är väl om Sixten skulle vara borta så länge under vinterförhållandet som råder nu
Men det lovar ju gott att hon drar iväg på otrampade stigar, rätt som det är så kommer hon med en hare före sig
Kram och natti