söndag 26 februari 2012

En bra dag.

Vi kom upp ungefär då vi tänkt oss imorse och då vi åkte, var vi omkring tjugo minuter sena. Syrran, mor och jag tog bilen, av bekvämlighet och för att vi ville komma fort hem efteråt. S var en hjälte och tog hand om alla barnen medan vi var borta.
Inledningen - tre olika brød, philadelphia och marmelader. Inget mindre æn ljuvligt. :)
Inne i stan gick vi raka spåret till Grand Hotel och deras brunch. Vi tog varsina menyer med vissa variationer och fick in de första två delarna i lagom takt. Sedan tog det tvärstopp.
Rætt nummer två - blinier, rødløk, Kalixløjrom. Jo, jo... :D
Vi märkte ju inte det här med en gång förstås. Men så småningom. Vi kontaktade vår servitris, som lovade att maten strax skulle komma. Tiden gick och maten skulle snart vara klar. Vi som inledningsvis haft väldigt gott om tid, började få bråttom.

Så kom den och då var det fel på min, en ingrediens var fel. Vi hade bett att få de två sista delarna av brunchen samtidigt och dessa stoppade vi på betydligt mindre tid än en halvtimme. Vi hade fått löfte om kompensation och när det var dags att betala, bjöd Grand på vår mat. Storstilat och det enda rätta av denna inrättning. :-)
Min dessert - vaniljbavaroise på chokladkex samt færska bær. :)
Efter detta var vi behagligt sprängmätta och marscherade till Chinateatern och musikalen "Dirty Dancing".
Jag hade höga förväntningar. Föreställningen har fått bra kritik och jag älskar filmen. :-) Vi hade inte bästa platserna - jag fick kika runt om ett huvud som tyvärr täckte centralt på scenen för mig. Jag väntade på att lyftas, men det hände inte för mig.

Jag menar - ingen kan bli något annat än en blek kopia av Patrick Swayze och kemin mellan honom och Jennifer Grey går ju såklart inte att återskapa. Jennifer Grey's Baby gjorde också bestående intryck på mig när det begav sig. ;-)

Filmen är tjugofem år i år och det första vi gjorde då vi fått barnen i säng och disken i maskinen, var att titta på filmen igen. Rätt så. :-) Föreställningen var bra och scenografin jättespännande, men totalt sett inte i närheten av extasen jag upplevde då vi såg till exempel "Mamma Mia".

2 kommentarer:

Birger sa...

Den uteblivna extasen kanskee beror på att du inte är samma person som då...- Brunchen ser ju ut att ha varit en upplevelse....

Morskan sa...

Njae, inte direkt tror jag. Filmen var ju lika bra som vanligt då vi såg den igårkväll. ;-)