söndag 7 december 2014

Lördag i december.

Det enda som var viktigt idag var att köpa födelsedagspresent till Norahs klasskompis, som Norah alltså skall ha kalas med imorgon. Flickorna fyller år dagarna efter varandra och bestämde sig redan ifjol för att de skulle fira födelsedag ihop, på Leos lekland. Och så blir det nu imorgon.
Ruben och jag nattsuddade igårkväll, så vi sov ut idag. Och som vi sov. Halv elva väckte Ruben mig! Jag har känt mig väldigt vaken idag. ;-) Vi tog det lugnt och åt frunch, innan vi drog till Hägnan där vi skulle stråla ihop med Norah som kom dit med Barndomskamraten och Tuva. Det är julmarknad där i helgen och trots imponerande mängder fikasugna, lyckades Barndomskamraten få ett bord till oss.
Tjejerna sprang ut först av oss och medan Barndomskamraten bytte några ord med sin mor, svamlade Ruben och jag omkring en stund på området. Jättefint!
Där skildes våra vägar och jag och barnen drog till Storheden. Halv fyra steg vi in på Toys'R'Us och hade en och en halv timme på oss innan de stängde. Det kändes ju lugnt. Någonstans i shoppingdimmorna hörde jag senare att de minsann hade öppet en timme längre än vanligt idag, så jag tänkte att det var ju fiffigt.

:-D
Tack vare det hann jag bli så kreativ att jag köpte julklappar till kusinerna i Stockholm, hittade litet julpyssel, smusslade ned något att slå in till adventskalendern här hemma och något till mig själv med. :-D
Norah fann en enderman, som hon sedan påstod ville följa henne hem.
Mot mina föresatser åt vi på Max innan vi lämnade Storheden. Oslagbart! På hemvägen rullade vi förbi Godishuset och sedan har vi chillat här hemma. Vi bytte om till pyjamas när vi kom hem, alla tre, hällde upp godiset och sedan såg vi en dokumentär om späckhuggare, på tips av morfarn.
Gäller att hålla tungan rätt i mun med en creeper på axeln.
Det var jätteintressant! Späckhuggare är inte alls samma späckhuggare överallt. De grupperar sig snarare och är ganska stationära, pratar olika dialekter i de olika grupperna och över tid har de segregerat sig så pass att man nu börjar formulera teorier om att det kan finnas åtminstone fyra olika arter av späckhuggare. De har tydligt skilda utseenden (när en expert visar på detaljerna) - inte i grupperna som är mer homogena, men mellan grupperna. De är intelligenta och bryr sig mycket om varandra. De jagar olika byten beroende på sin levnadsmiljö - några jagar däggdjur, andra fisk och har utvecklat helt olika jaktmetoder därför.

Och apropå jaktmetoder, så har jag precis fått rapport om att farbror J nu också fällt ett litet vilt svin.

2 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Kul, ni ser ju ut att ha haft en händelserik lördag, många upplevelser och mycket kul.
Ruben ser ju allvarlig ut och Norah fokuserad, sedan att ni fick vila ut är ju ett plus
Kramar till er alla

Birger Johansson sa...

Vilken vacker himmel på bilden med kyrkan, väldigt tjusig