söndag 7 december 2014

Norah, snart tio.

Jag försökte få barnen att sova så länge som möjligt, strax före nio var det kört. Det var ändå lagom att stiga upp förstås, men jag låg kvar en stund och läste [på telefonen]. Så småningom fick barnen en lätt frukost och en stund senare åt vi alla tre lunch på riktigt.
Vid det här laget var Norah påtagligt pirrig och hade litet svårt att koncentrera sig på maten. Gullungen! Vi flätade litet i Norahs hår, litet färg och glitter blev det också. Allt som allt kom vi oss iväg bara sex minuter efter jag hade tänkt att vi skulle åka.
Tio minuter innan kalaset skulle börja, var vi på plats. Alla kom och det rådde tydlig förvirring bland mig och pappan till det andra kalasbarnet om hur många som var bjudna egentligen. Leklandet hade heller inte riktigt koll, men allt löste sig till sist till det bästa.
Det var många barn och det blev stundtals litet kaosartat inne i discorummet. Ljudnivån lade sig något, men inte mycket, medan barnen tryckte marängsviss. Direkt därefter utbröt lek som sedan pågick i minst två timmar.
"Yum!"
När alla barn till slut hade åkt, åt barnen och jag med Tuva och Barndomskamraten. Klockan var gott och väl middagstid och det var jätteskönt att göra bort det på plats. Barnen hann (orkade!) otroligt nog leka en stund till innan vi alla bröt upp.
Vi blev med vildsvin i alla fall, då bröderna sköt varsin gris. Hmm... Vi får väl se om jag smakar det där. Först skall vi ha besked på veterinärbesiktningen. Enligt arrangören så hade väldigt få av grisarna på hans marker trikiner (eller varför inte trikåer som G's spellcheck föreslog! :-D) - bara en på 40000. 
Hemma igen fick barnen hoppa in i duschen och sedan bänkade de sig i soffan med godiset från Leos. Ungefär då kom G och svärfar hem igen och jag fick förstås en livlig återgivning av jakthelgen - det _bästa_ svärfar varit med om. :-)

Nu skall G och jag se uppgörelsen av "Allt för Sverige" och sedan hoppa i säng - imorrn blir'e IKEA! 8-)

1 kommentar:

Birger Johansson sa...

Vilket partaj, verkligen full fart och vilket leende hon hade, hela hon sken ju och alla andra också.
Hur gick det för Ruben då, kunde dom roa sig också?
spännande för katten, blev det nåt besök på bänken?
Tror jag att Gösta var belåten med resan, jaga vildsvin på natten med sönerna
Går det inte att feysa köttet, då dör väl eventuella trikiner