tisdag 27 januari 2015

Ideellt arbete.

I ganska många år har det varit krav att man skall ta arbetspass i kafeterian eller som de senare ridgrupperna på kvällarna får göra - ge hästarna kvällsfoder. Detta istället för att sälja lotter eller underkläder eller något annat elände.

Många år red jag i en av grupperna som fodrade, men pass i kafeterian har jag aldrig tagit på mig. Nu kläckte Barndomskamraten för en tid sedan idén att vi skulle ta ett sådant arbetspass en tisdag då vi ändå var i stallet.

Det har varit jättetrevligt. Tjejerna har haft hur kul och mysigt som helst! Litet skojigt var att två av Norahs klasskompisar också rider på tisdagar, men litet senare, så Norah och Tuva kunde kolla in deras lektion.

Vi ser alla fyra fram emot en till tisdag senare i februari. :-) Sedan har vi gjort de pass vi behöver göra.
Det är litet ler och långhalm över de här två. <3
Kafeterian i stallet är riktigt mysig! Doftljus, många fina ljushållare, massa mestadels hembakt fika och välförsedda kylar och skafferier. Som tjänstgörande får man ta sig ett eget fika också. :-) Hon som arbetar dagtid i kafeterian hade lagat mat, så det fanns köttfärssås och spagetti för den hugade och så hade hon förberett varma mackor som vi bara slängde i mackjärnet när de skulle ätas.

Finns märkligt nog hemma hos oss också. ;-)
Finns ju en liten men sprängfylld butik vägg-i-vägg med kafeterian, med de finaste saker för både häst och ryttare.

Inga kommentarer: