lördag 18 juli 2015

En hemma.

Litet skönt ändå att komma hem kanske.
Katterna har varit hemifrån i drygt tre månader, sedan renoveringen av källaren började. I början av veckan hämtade vi hem Radar från Hindersön. Sixten då, kanske någon undrar. Ja, Sixten tog för cirka två veckor sedan steget och blev utekatt. Han började försiktigt och var ute tre timmar. Bara några dagar senare var han ute ett helt dygn - gick ut på morgonen och kom hem först morgonen efter, trött och hungrig enligt svärmor. Han hade sovit hela dagen därefter.
Fult som f-n och jä..igt besvärligt, men vi testar en tid för att inte vara tvungna att låsa ytterdörren hela tiden för att hålla utekatten och tillika rymmaren Radar inne.
Som det nu är, har Sixten varit ute sedan lördag kväll, alltså en vecka. Det känns inte alls bra. Är ganska orolig faktiskt. Han är ju katt, men inte det minsta van att vara ute. Svärmor upplevde också att han inte kom när hon ropade, som faktiskt Radar gör. Radar kommer också in som en klok katt flera gånger om dagen, för en kort paus och alltid till natten.
En stund efter han smitit hos mamma. Tog skydd nära huset från ilskna svalor.
Ruben - tar det där med spelställning till nya höjder. Ber om ursäkt för den usla bildkvalitén - blev en besvärlig white out, som min mobilkamera inte rådde på.
Igår lyckades så Radar, trots bevakning, slinka ut från mammas altan. G och jag har funderat ganska länge på att Radar kanske skulle kunna få gå ut hos mamma (hur dumma kattägare får det finnas kan man tänka...). I de desperata ögonblicken är jag färdig att släppa ut honom i stan... Desperata därför att Radar jamar, jamar och jamar i långa perioder under dagen i sin längtan efter att få gå ut. Vi blev ju varse när vi haft Radar en tid, att han var chockerande ljudlig jämför med vår tystlåtne Sixten.
Så nu har vi en tyst Radar, här hos mamma. Han kommer och går, hälsar ibland, hoppar upp i en stol och tvättar sig och vilar en stund. Det är såklart så här Radar skall ha det. Det är bara att bli bättre på de där promenaderna i koppel.
G och Radar fick samtidigt syn på en fågel som fastnat i ett nät som mamma har runt en bärbuske. Radar hann först. G fick slå ihjäl fågeln sedan - ingen var intresserad av att se Radar leka med en döende liten pippi. Radar som är nybadad slapp ett till bad, men åkte på en ordentlig avtorkning med tvättlapp kring ansikte och framben. Inte populärt, men men. Smakar det, så kostar det.

1 kommentar:

Unknown sa...

Men det var väl tråkigt, att Sixten har kommit på att utelivet är så kul så han blir borta länge, bara det inte har hänt honom något! Men han har sett Radar komma och gå så länge tills han bestämde sig för att prova själv.
Det blev ju fint handtaget när det gick att vända så där, nu får han svära, jämrars handtags-vändare...såg att det blev fart på gräsmattan hos modern, han är snabbare än Göran
Hörde att han tog in en råtta åt er också, snäll och omtänksam...