tisdag 21 oktober 2008

Kalas!

Ohoj, vilket kalas det blev! Nu är klockan galet sent men jag skall försöka hålla det kort.

Delar av familjen samlades precis som jag skrev tidigare. Dessutom kom Hertsövännerna och hade med sig ett paket till Rubbe. Ett jättefint pussel och med ett favoritmotiv (mammans, än så länge) - hästar. Väl uttänkt av dem!

Norah var ganska ledsen och frustrerad över att Ruben skulle få paket och grät och protesterade en del. Vi visste ju att hon också skulle få några paket, men ville att Ruben skulle få börja öppna och få vara huvudpersonen. Det löste sig - Norah fick hjälpa Ruben att öppna paket, vilket var ett hyfsad substitut för egna presenter.

Ruben öppnade ganska stillsamt de första paketen, men temperaturen höjdes då han öppnade lillkusinens (och mosters och onkels) paket, med en fin leksakstelefon - en lur med ljudliga knappar och mjukis på toppen. :O)Riktigt ivrig blev han när han började dra papperet av morfars paket. Jag var beredd eftersom jag visste vad det var - en vit PT Cruiser (önskemålet var en bil som liknar morfars firmabil, som sonen talar om ibland). Lådan hade fönster och Ruben tittade ned i lådan och pekade upphetsat "-Titta!". Helt fantastiskt att se sådan ohämmad, genuin glädje! :O)Sista presenten brakade det iväg riktigt, då Tuva med mor och far kommit och Ruben fick en liten förpackning med miniversioner av flera fordon. Ruben upphov det gällaste lilla tjut jag hört något av barnen alstra och så lade han av några jättenöjda, skorrande "-ha ha, ha ha!" innan han på allvar gav sig i kast med att få ut dem ur paketet. De små fordonen är av märket Viking Toys och de är enkla, runda och roliga i klara, glada färger och så rullar de sååå lätt! De är roliga att rulla omkring med! :O)

Vi (mest G, som vanligt :O*) lyckades ordna en helt okay middag till sju vuxna och två barn; fylld, inbakad lax med fräsch smak av citronzest, hummersås och till det stomp på mandelpotatis, spetsad med parmesan. Efteråt "rulltårtstårtan" (svår att beskriva :O)), som vi också bjöd på på G's och mitt 80-årskalas för drygt två år sedan. Fast den här gången hade vi fyllt den med banan och chokladkräm, toppat med fluffig grädde och stora, färska hallon och björnbär upperst! Tårtan räckte på något märkligt vis till till alla (hoppas jag - har ingen koll på om alla tog för sig)!
Ruben, Norah och Tuva hade roligt, men allt har ett slut och plötsligt hade alla åkt utom farmor och farfar. Snart fyller Norah år! ;O)

Inga kommentarer: