söndag 15 februari 2009

Lägesrapport.

Rubbe är nästan ute på andra sidan av sin sjuka. Han är helt feberfri och det går alldeles hyfsat bra att få i honom antibiotikan. Hans matlust är på väg tillbaka, men är inte alls återställd.
Vi tycker att Rubbe är litet retligare än vanligt, kanske litet mer lättgråten än vanligt och har sista två nätterna vaknat någon gång då och då och verkat förtvivlad. Suttit upp, ropat högt, gråtit.

Allt det här kan säkert hänföras till den senaste veckans hårdkörning som har drabbat hans lilla kropp och hela system. Hög, hög feber, ett dygn på sjukhus där en massa spännande (not... :O/) undersökningar företogs.
Vi tittar på djurspår.

G är säker på att Ruben inte kommer att få magsjuka, eftersom han äter antibiotika. G kan ha rätt, men bara om vi har sådan tur att det är en bakterie som hoppat in i Norahs mage och inte ett virus. Och att den bakterien inte tål fenoximetylpenicillinkalium! :O) Antibiotikan smakar av kakao och citron, som den fräckaste dessert, men man anar den oerhört läbbiga antibiotikalukten i basen och Rubbes kiss doftar antibiotika. *hurvas*

Så då väntar vi på prickarna.

Norah kräktes sista gången igår morse. Hon har inte alls fått tillbaka matlusten. Men en del energi och livslust har kommit åter. Ikväll satt Norah och tuggade länge på flingorna. Insåg varför när hon kväljde när hon skulle svälja. Stackars tösen kväljde även vid någon tugga av middagsmaten. Så hon försöker så gott hon kan.
Norah myser med ena "storebrorsan"!

Tur att de har ledig dag imorgon också!

2 kommentarer:

en annan sa...

Åh så skönt att det vänt!! *kramar* Tror ni att Rubbe kommer att få koppor?? Hur gick det med Norahs? Tobias har precis slamrat till och fått feber, typiskt nog. Jag får nog VAB'a imorgon, S är för ny på jobbet (och det är för kritiska grejer som händer må-on) för att kunna ta det denna gång.

Morskan sa...

Ja, vi har några dagar kvar av inkubationstiden. På fredag är det tre veckor sedan Norah började få sina koppor.
Och sedan är det ju magsjukan att oroa sig för. XO)