lördag 21 februari 2009

Vinter.

Det är full storm idag. Formellt är det säkert bara styv kuling, men det tar i ordentligt i byarna. Det snöar inte, men det driver frenetiskt.

Sålunda körde Norah och jag fast ordentligt när vi skulle lämna ön för ett par timmar sedan. Vi satt och småpratade i bilen och jag var inte koncentrerad, utan gled ned på isen i maklig fart. Och så låg vi på underredet i en djup, packad driva.

Tur som var, så satt G i huset på ön och fikade med de tre Stockholmarna, så de fick göra en utryckning med skotrarna för att hjälpa oss. Det skottades och skakades på huvuden, gasades litet, mera huvudskakningar - och så kom traktorn.

Kenneth på ön höll på att ploga byvägarna och kom förstås till vår undsättning. Det provades först att dra bilen framåt, vilket kändes tungt. Så drogs vi utan problem baklänges upp ur drivan, så att jag själv kunde backa upp på vägen och spränga vidare på isen.

Så for vi till stallet och hade en riddejt med Tuva och Åsa. Norah och Tuva tuffade runt sina varv, Norah på Felix, en alldeles vit ponny.

Nu har vi varit hemma med Leffe en stund och gett honom mat och nytt vatten och vi själva har fått ett litet eftermiddagsfika.

Åter ut till ön!

5 kommentarer:

en annan sa...

Kul! Vad tyckte Norah om ridturen den här gången? :-)

Morskan sa...

Först var det kul, Norah log och såg förtjust ut. Men hon var inte pigg, så sista kvartsvarvet ville hon sluta. Det har aldrig hänt förut.

en annan sa...

Ajdå... :-o Hoppas nästa gång blir bättre!

Morskan sa...

Jag tror att det var det att hon var ur slag på något vis som gjorde det. Vi tempade henne faktiskt till kvällen och hon hade ju drygt 38 graders feber. Sedan har hon tett sig litet förkyld med bara litet nästäppa/snuva. Hoppas det rätar upp sig snart... :O/

en annan sa...

Ja verkligen! Känns som om hon förtjänar att vara frisk ett tag nu, stortjejen!
Hur mås det själv då?