onsdag 1 april 2009

Får jag lov att skämmas eller?

Släckte ni ner en timme för klimatets skull i lördags?

1
Ja, vi deltog i Earth Hour-aktionen.89681 %
2
Nej, det var som vanligt.21219 %
I dagens nyhetsbrev från growingpeople.se fanns den här frågan. Utan större tvekan klickade jag på alternativ två. För vi släckte inga lampor. Jag blev överraskad över fördelningen av svaren. Antalet svarande räcker ju ur statistisk synvinkel. Men vad betyder det? Är det en viss kategori människor som svarar på growingpeoples snabbfrågor (sådana som släcker sina lampor)? Eller svarar folk så som de vet att de borde svara (ett känt problem i utfrågningsvärlden)?

Eller är det helt enkelt så att jag borde skämmas?
Bilden är lånad från Tonys egen sida. :O)
Jag tänkte innan att om barnen hade varit större, så hade vi nog gjort en grej av att släcka en timme. Och så tycker jag att vi gör en del redan. Vi slår sällan på tv:n före 21-tiden, oftast litet senare. Det hinns inte med innan dess. Vi har bytt ut nästan alla våra glödlampor mot lågenergivarianter. Vi sopsorterar (G under protest ;O)) och lär barnen att göra det också. Vi lämnar inte tv:n på stand by. Men. Som den gode Tony säger. Vi har inte världens bästa fönster, vare sig ur energi- eller rengöringssynpunkt. Och vi eldar i öppen spis.

Hujedamej! ;O)

2 kommentarer:

en annan sa...

Vi gjorde det faktiskt! Och Tobias fick stanna uppe lite extra länge och pyjamasa och läsa saga i stearinljusets milda sken. :-) Av bara farten tände vi inga lampor förrän lååångt långt senare när vi lade oss. :-)

Morskan sa...

Men så mysigt! :O) Bra gjort av er! Alltså - jag var helt egoistisk. Jag ville inte nog mycket. Får bättra mig till nästa år. Hela tiden fram till dess. Och därefter. För de här barnens skull.
:O)