tisdag 20 oktober 2009

Ruben, tre år!

För tre år sedan anlände vi till sjukhuset. Det bör ha varit vid den här tiden, för klockan var ungefär tio i midnatt då vi åkte hemifrån. Drygt tre timmar senare var vår lille gosse hos oss... *kär*

Grattis, vår älskade son! <3 <3 <3
Vi tjuvstartade firandet i lördags, då Älvsbyvännerna kom och åt thai med oss!

9 kommentarer:

en annan sa...

Hoppas ni fick en fin dag idag med! :-) *kramar* till kusinen och favorit systersonen! ;-)

Birger sa...

Rubbegubben, en solstråle

Morskan sa...

Han är allt en liten solstråle, helt klart. Men han kan vara väldigt bestämd också. Om vi uttrycker det milt. ;O)

Vi firar litet här och där, så igår fick han presenten av farmor och farfar och morfar kom med en liten present också. Farmor hade ordnat en liten tårta.

På fredag och lördag fortsätter vi! XO)

en annan sa...

Hö hö, oj oj, kalas i många dagar där! :-D Vi smiter från barnkalasbiten i år med, tror inte Tobias kommer att sakna det. Kanske kommer han att ha fattat detta med barnkalas till nästa år, vem vet? :-)

Morskan sa...

Vi skall ha ett mikrokalas imorgon för Ruben, då Axel från förskolan kommer och Tuva. Och det blir inga presenter, utan bara lek och fika.

Norah måste nog få ett kalas dock!

en annan sa...

Jamen du, vi pratade precis om det - undrar om vi kan vara de enda föräldrarna som kommer att insistera på att ha kalas utan presenter till våra barn?? Jag tycker det är helt galet att höra om flera hundra kronor per kalas, 16 gånger om året i värsta fall (och det bara på förskolan!). Hur kan man tycka att det är värt det?

en annan sa...

Och det är inte så mycket att det är pengar som det faktum att man köper "en grej" som födelsedagsbarnets föräldrar skall bära till återvinning/röda korset efter en kort tid när intresset falnat (WORST CASE).

Morskan sa...

Eller hur!
Barnen får så fina presenter av föräldrar och anhöriga. För barnen är det ändå leken och fikat som är viktigt, det tror jag i mitt hjärta. Vi lär dem dock att förvänta sig presenter.

Och vi kan ju propsa på "inga presenter" när vi bjuder till kalas - men det går ju inte att skicka sitt eget barn på kalas utan present?
Och våra barn kommer aldrig att få bjuda "hela avdelningen" - never. Nope. Inte en chans.

Svårt. Borde förstås avhandlas på ett föräldramöte/i föräldraråd. Mer sådant kommer ju i skolan, tyngre ämnen än present eller inte.

Då gäller det syn på alkohol, kompisar, rutiner, droger, sex. Då börjar vi prata jobbigt...

Morskan sa...

Jag tror inte att våra barn kommer att få gå urskillningslöst på vartenda kalas de blir bjudna på.