fredag 4 december 2009

Snabbare än kvickt.

Ähum. Det där kylskåpet som jag skrev om. Vi köpte det idag. Vi överraskade oss själva. Jag har inte hämtat mig än.

G har drabbats av ett förnyaril, som sveper omkull till och med mig. Alltså, jag är ju inte så förändringsbenägen egentligen, utom när jag kommit på det själv. Och då skall det som jag tidigare nämnt helst ha hänt igår. Men nu går det undan. *puh* :O)

Stefan från Bröderna Anderssons Bygg (de som med den äran byggde vår farstu) var här idag. Han tittade på den garderob som vi skall ha byggd i farstun och det beslutades att de skulle göra jobbet. G och jag skulle skulle bara bestämma om vi skulle ha skjutdörrar eller utanpåliggande dörrar.

Vi frågade också om bröderna kunde riva gammalt/sätta in nytt kök, eventuellt nytt golv också. Klart de kunde.

Stefan skickade oss till Ångsågen för skjutdörrar och till Stenvalls för köksinredningar. Bara för att titta. Vi valde brädgården först. De säljer Schmidt kök och enligt Stefan så konkurrerar de med IKEA:s kök i pris. Vi får väl se hur det blir med det. Men i alla fall.

Vi kom att prata om kylskåpet vi ville ha, när G hittade ett SMEG-skåp i standardmått. "-Ja, men det står ett här", sade kvinnan som visat oss litet köksinredningar. Hon tog oss till det stora skåpet och det var precis ett sådant vi kollat på, med dörrarna hängda åt rätt håll. Ägaren, som också visade sig vara kvinnans man, kom släntrande och sade glad i hågen att han sålde det för halva priset.

Här spann min hjärna upp i än högre varvtal än den redan befann sig på. Vi såg nog litet frågande ut och han förklarade att ett par hade beställt skåpet i våras, men i slutänden inte haft råd att lösa ut det. Han ville inte skicka någon till kronofogden, utan hämtade tillbaka skåpet och köpte det själv. Skåpet har stått i butiken på display och de har haft kalla drycker i det ibland.

Händelserna malde obevekligt på och nu äger vi skåpet. För halva priset. OMG!!!

G vill riva en vägg in till vardagsrummet. Jag har varit emot det länge, det leder till sådana svallvågor runt om i huset - då blir det rustning av vardagsrummet också. Idag har vi pratat mer om det. G introducerade en idé som var så jäkla bra, att han nästan tippade över mig mot rivningstanken. O M G. 8O)

Nu - hänga tvätt och sedan mys i soffan!

13 kommentarer:

en annan sa...

Oj jäklar!! SÅ KOOLT!! :-D

"bästisen" sa...

wtf???

"bästisen" sa...

omg!!!

"bästisen" sa...

värkar gå bra på jobbä?! shiiiter han pängar?

en annan sa...

Ha ha ha :-D HOPPAS det! Eller, kanske inte, hur i allsindar skulle man få toaletten att hantera just den detaljen?

Birger sa...

Det händer saker...

Birger sa...

låter som jobb

Linnsan sa...

Vilket kap med kylskåpet! Fast det låter som om ni även blev inspirerad att riva halva huset :)

Morskan sa...

Linnsan?! Är det du? ;O) :O)

Linnsan sa...

Det är jag!! ;O)

Bjorn sa...

Tror inte Schmidt konkurerar med ikea kök direkt. En helt annan kvalitet och lite högre pris, men helt klart ett bättre alternativ enligt min mening.

Bjorn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bjorn sa...

Som sagt, Schmidt kök&bad konkurrerar inte direkt med IKEA men du får en helt annan kvalitet. Absolut värt att kolla in om du skall renovera hemma eller köpa ett helt nytt kök.