tisdag 11 maj 2010

Piska? Morot?

Tänk att min egen långsiktiga hälsa, mitt egna välbefinnande inte är nog motiv för mig att bromsa upp mitt kaloriintag?Känns litet schizofrent att så flagrant strunta i sig själv, då jag varje vecka har mer eller mindre djuplodande samtal med patienter om livsstilsförändringar, vare sig de är gravida eller skall ha preventivmedel. *sucka*

Som halvt om halvt "ensamstående", helt klart över fyrtio, nattsuddande och deltidsarbetande småbarnsmamma blir det inte mycket bevänt med motionerandet. De få stunder då jag skulle kunna åka iväg och träna eller pysa ut och gå, känns kroppen så seriöst trött att jag tror att det måste vara skadligt att träna.
Det måste fan bli bättring. :O/ Ber så mycket om ursäkt, men jag är så leds på mig själv och mina sömn(o)vanor.

Om det blir litet träning, så har det det här sista dryga året som G arbetat i Stockholm blivit så mycket mer godis. Det slinker ned enstaka bullar och små köpeskakor, men i huvudsak g o d i s. Och så litet glass.
Vikten har följaktligen obevekligen segat sig uppåt. Långsamt från början, men med fasaväckande hastighet sista månaderna. Trots att jag försökt att skärpa mig litet. Antagligen för litet. Helt klart för litet... XO)
Så igår vägde jag in hos Viktväktarna igen. Det bör vara ganska på pricken tio år sedan sist. Jag läste då till barnmorska och vägde blott knappa fem kilo mer än jag gör idag. *deppa* Då, för tio år sedan, gick jag på Viktväktarnas möten och det gick jättebra att gå ned i vikt. Jag var tio år yngre och hade så att säga all tid för mig själv. Nu är inget så som det var, så nu är det Viktväktarna Online som gäller. Jättebekvämt, med alla "verktyg" i elektronisk form förstås. Kommer att ta ett tag att bli bekväm med det som skall fyllas i och var, men jag har ju gjort det förr, på papper.
Piskan är förstås att det kostar en slant (en mycket seriösare piska, som dock inte räckt till, är alltså min hälsa helt enkelt). Moroten - ja, det får lov att vara hälsovinsterna. Och att det blir lättare igen att komma upp på hästryggen! ;O) :O)

6 kommentarer:

en annan sa...

*kramar* Jag hejar på - hejahejaheja! :-) Du klarar det vettu. Och så måste du sova, du MÅSTE sova. Herregud, jag känner mig helt sönder när jag varit vaken en stund efter midnatt nu. Det GÅR att ändra sig, jag lovar - det GÅR!

teapot sa...

Jag konstaterade för övrigt att det enda som får mig att gå på gym är ren och skär dödsångest, inget annat. Ridning, det är en annan femma. :-)
För övrigt har jag glömt ridningen ikväll. Japp. *suck*

Morskan sa...

Minus ett kilo första veckan! Heja mig! :O)

en annan sa...

Men heja dig!! :-)

Mamman sa...

lycka till med VV! jag ligger också lite (vi snackar 6 kilo...) över min målvikt som jag nådde med VV:s hjälp år 2002... höll vikten till sommar 2005 när ett nytt litet liv blev till och sen har det liksom inte gått ner till samma... Men väger dock 10 kilo mindre än när jag första gången vägde in på VV...

en annan sa...

Hur gåre hur gåre? :-)