fredag 10 maj 2013

Jubileum.

Sent i januari timrades karet upp på gården på ön. Det gick snabbare än någon av oss hade kunnat drömma om. Men tre gubbs och två motorsågar kan ha den effekten ibland.
Dagen efter var vi ut till Brändöskär och där borrades det många hål och mättes i dessa hur långt det var ned till botten, för att få en uppfattning om hur djupt det nu är efter muddringen. Detta för att försöka förstå huruvida karet skulle bottna utan att drunkna, eller om det krävdes fler varv på timringen..
I början av mars timrades så karet upp ute på Brändöskär. Det gamla karet skars helt sonika bort redan i höstas, med tak och allt av två raska bröder och samma motorsågar som tidigare nämnts. Senare eldade svärföräldrarna upp resterna av det där ute. D, farbror J och G fraktade ut stockarna på tre timmerkälkar i två vändor. Något snyggt jobbat!
En solig dag i slutet av mars snickrades så stenkistor på ett modernt vis som ifrågasattes en del av den äldre generationen. Vi får hoppas att det funkar. ;)
13 april fylldes stenkistorna med sten och G passade på att bryta (krossa? ingen vet då G valde att sköta fingret i hemmet) lillfingertoppen. Han kan böja leden och det ganska köttiga såret  (besparar er bilder på det) har läkt komplikationsfritt. Men den skadade översta delen av lillfingret är fortfarande respektingivande större än på det oskadade fingret.
Idag är det sex år sedan jag startade den här bloggen. Jag var föräldraledig med mina två små hjärtan, Norah snart två och ett halvt och Ruben dryga halvåret.

Idag är det lovdag, en klämdag mellan Kristi himmelsfärdsdag och helgen. G är den som stannar hemma med barnen och han sover gott. Jag är på väg till jobbet och har fått sällskap vid frukostbordet av barnen.

Nattens regn har inte dragit vidare än - det är utlovat växlande molnighet. Hoppas att solen orkar fram idag.
Så här såg det ut i hamnen idag då farbror J åkte ut. Isen ruttnar nu och är pipig med råkar och hål. Snart är det ju öppenvatten. :)
Farbror J kommer på lunch innan han sedan tar svävaren ut till ön. Och vi är alla grymt nyfikna på hur det ser ut på Brändöskär! Det vore fantastiskt att få se hur öppet det är och hur mycket karet sjunkit ned. Tack vare muddringen har vi i alla fall nu cirka 1,2 meters djup framför bryggan mot tidigare ungefär en halvmeter. 
Published with Blogger-droid v2.0.10

2 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Där är säkert snart öppet vatten, med det väder som råder nu, regn och regn

Birger Johansson sa...

tjusigt jobb med timringen, dom är duktiga dom däringa
kram barmet