lördag 7 mars 2015

Prognoser.

Tack vare dagens för det mesta oerhört exakta väderprognoser, om man tittar bara dagen innan eller samma morgon, så lyckades vi tajma det soliga vädret läskigt exakt. Under förmiddagen blåste och snöade det och var dålig sikt, så vi stannade inne från morgonen och jobbade med barnens läxor. Vi handlade mat igår, så till lunch idag blev det köttbullar och pasta (gissa om Ruben blev lycklig!) och vid slutet av vårt ätande, hade det börjat klarna upp, helt enligt prognos. 
Det hade börjat snöa redan igårkväll, så idag var det mer snö i backarna. Igår var det omkring sju grader kallt, idag bara ett par minusgrader, så det och den nya snön gjorde att föret var litet tyngre idag.
Mina lår fick sig en rejäl duvning igår och kved i sviterna av det direkt i första åket idag. Funderade seriöst över hur det skulle komma att gå, men när jag väl blivit varm så gick det ju bättre. Norah klagade igår över ont i nacken, vilket mest troligt kommer sig av den ganska hopkurade åkställning som både hon och Ruben ännu praktiserar och som gör att de måste vricka upp huvudet en aning för att se framför sig. Hon kände också av nacken direkt idag, men har ändå åkt hela eftermiddagen.
G och jag rullade ned till byn för att köpa pizza och handla litet. Den nedersta delen av backen skymtar mellan husen bakom G.
Vi köpte ett tretimmarskort idag och fick efter ett ärligt misstag det att räcka i fyra timmar. På vägen tillbaka till hotellet lyckades vi åka fel och var tvungna att ta en till lift upp i en till backe, för att slutligen kunna åka till hotellet. Vi slank ombord på det som vi trodde skulle bli den sista liften bara fyra minuter innan korten gick ut, vilket vi tyckte var superfint tajmat. Så när vi väl insett att vi åkt fel, var det bara att krypa till korset och berätta det för liftvakten, som givetvis bara vinkade oss ombord på liften. Norah som varit jätteorolig för att vi åkt fel och för att vi inte skulle få åka mer i liftarna, föll nästan i gråt sedan då vi väl tuffade uppför backen igen. Lillhjärtat! Det är viktigt att göra rätt!
Jättegoda pizzor med lustig form blev kvällens middag, hemma i lägenheten. På den här var det lingon och renkött.
Ja, vad kan jag säga? When in Finland...!

2 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Ser ju fantastiskt fint ut i backarna och barnen kommer som kulor nerför, ser ju himla brant ut.
Stackars Norah som hann bli ängslig, dom har nog haft ett sportlov att berätta om
kramar

Mamma sa...

Vad fint det ser ut njut och må gott kramar.