söndag 28 mars 2010

Klinga?

För två veckor sedan parades två beagletikar, har inte riktigt klart för mig var tikarna finns faktiskt. Pappan till de förhoppningsvis blivande valparna heter Har-Zeldas Hugo. Han finns med sin husse på Hindersön ibland och tack vare detta har svärfar fått chans att tinga en valp ur en av de (förhoppningsvis) kommande kullarna.Tiken ur vars kull svärfar tingat en valp, är tidigare tjuvparad en gång och fick då nio valpar. Svärfar såg litet salig ut när han berättade det. :OD

Jag tror det närmar sig två år som svärföräldrarna nu tittat efter hund. Det är tikar som gått tomma, tikar som kastat sina valpar, valpar som dött, valpar som bara varit hannar (vi skall ha en tjej!), tikar som inte löpt och så har vi ofta varit för långt bak i kön.
Har-Zeldas Hugo i egen hög gestalt! Ägare och fotograf - Ulf Öhlund.

Jag vet inte om svärfar minns det idag, men jag pekade åt beaglehållet där för ganska länge sedan nu - jag har också sagt att jag skall äga halva vovven. Om den dagen kommer, att svärföräldrarna inte orkar med tjejen, så skall hon självklart komma till oss. :O)

På evig första plats på Norahs önskelista är alltid en levande hund. Lilltjejen!

Så nu väntar vi. Jag antar att det måste gå åtminstone två, tre veckor till innan det börjar märkas på tiken om hon blivit dräktig. Om allt gått väl, så föds valparna framåt mitten av maj och blir leveransklara i första halvan av juli.

Det känns som att det är vår tur nu! :O)

5 kommentarer:

en annan sa...

Meh fatta!! :-D SÅ koolt!

Birger sa...

Men...så himla trevligt och vilka pigga krabater. Förstår om Norah blir lycklig

"bästisen" sa...

svärfars! å din! - men jag då?

Morskan sa...

Ja, just det. Partners in crime och så vidare. Jag fattar. ;O) :O)

en annan sa...

Hare vatt nåt? Hare vatt nåt? :-)