fredag 11 juni 2010

Deltagande med förhinder.

Vi skulle ju på Frasses examen idag. Men igår när jag drog luvan av Rubbe när vi kom hem från förskolan, så hade han ett rött och svullet högeröra och var svullen vid vänster öga. Han hade helt uppenbart ett bett vid ögat och så hade han ett i nacken, snett nedanför det svullna örat.

Jag hoppades att det skulle bli bättre till idag, men hade låga förhoppningar utifrån förra sommarens erfarenheter. Självklart blev han inte bättre, utan i natt fick vi ge honom Alvedon som smärtlindring. Och imorse såg han ut så här:

Det blev läkarbesök och Kåvepenin i tio dagar. Och vi missade Frasse och det fina i kyrkan. :O( De har hunnit fika också. Man vill inte missa ett fika på Norrabyvägen. :O(

Men nu är vi på väg i alla fall, snart är vi framme!

---> Komplettering: nu är det lördag morgon och sonens öra är såå mycket bättre. :O) Det är fortfarande rött och litet svullet, men oh vilken skillnad. Så ärvensamt att måsta ge antibiotika i nio dagar till... XO)

5 kommentarer:

"bästisen" sa...

Bett? Öroninflammation? Pah! Undanflykter och ursäkter. Ni har en litn boxare där - det fattar vi nog.

en annan sa...

:-D Jamen fatta så han ser ut! Precis som en boxare, fast en glad boxare. Han är vanvettigt söt, Rubbedubbe! :-)

Morskan sa...

Helt galet hur han såg ut! Örat stod _rakt_ ut. XO) Tack-och-lov har ögat svällt av ganska ordentligt och nu börjar man kunna skönja konturer igen på örat. XO)

Vi hann få i honom detta dygns alla tre doser antibiotika men alldeles nyss fick vi lov att ge smärtlindring i alla fall. Skulle tro att han klarar sig utan det nästa natt.

Och o ja, han är söt vår lille prinskorv! :O*

en annan sa...

:-) Prinskorv med överkänslighet för insektsbett? Har ni fått någon förklaring?

Morskan sa...

Nä, inte desto mer. Vi har inte eftersökt förklaring seriöst ännu.
Antar att det handlar om en viss grad av överkänslighet. Jag haffade vår BVC-sköterska då vi kom till vårdcentralen och undrade om vi måste ha en adrenalinpenna hemma - tänker liksom att hur skulle han reagera på ett getingstick??

Och idag så har Norah rätt så utjämnad profil, då en svullnad från ett kluster av bett uppe till vänster i pannan liksom runnit ned mellan ögonen och lagt sig på näsroten. *suck*