tisdag 27 juli 2010

Rödkallen.

En liten kvällstur igår, i hyfsad värme och liten sjö men tyvärr i total avsaknad av sol. Vi promenerade över ön, till kapell och fyr och skrev i gästböcker på båda ställena. Miljön är karg så pass långt ute i skärgården, med få och låga träd.
Det kom en liten regnskur precis då vi var tillbaka vid båten, så medhavd middag intogs i båten. Färdiggrillad kyckling, pasta och bröd följdes av kaffe (chokladmjölk för de omyndiga) och köpesbulla.
En hel miljö uppbyggd av de "sommarbofasta" barnen. :O) Ruben räknade många båtar och det fanns byggnader också - en hamn helt enkelt. :O)

För hemfärden bäddades ut i aktern, för föräldrarna trodde att barnen skulle vaggas till sömn. Så skedde icke, utan de var snarare som flipperkulor. Upp och ned, skrattade, fnissade, busade, gjorde illa mamman (som var irriterad av den uteblivna ron) och gjorde givetvis illa sig själva också med fullständig ovillkorlighet. XO)
Allt gick väl och vi var hemma vid 21-tiden. Ploppade barnen i säng och sjönk sedan ned i soffan med de två första avsnitten av "Generation Kill". G har redan sett serien, men farbror Peter och jag har inte sett den.
Med språng mot kapellet. :O)

I skrivande stund har Peter dykt upp på FB hemma i Mölndal och G är på vinden och letar i spånet efter hålen han borrat här nedifrån för tre taklampor som skall upp i köket. Barnen plumsar i poolen och jag, ja, jag håller på med det som jag alltid gör - plockar, plockar, torkar, plockar litet till och nu skall jag strax ställa till med eftermiddagskaffe. :O)

6 kommentarer:

stig sa...

Apropos serier, ladda med att se "V" anno 2009 alla avsnitt förutom sista, för det har inte vi sätt ännu! :)

en annan sa...

Jag kan bara understryka - skynda er att se alla avsnitt av "nya V". Skitbra serie och vi hann inte se sista avsnittet innan vi åkte så det hänger som en frestande TV-godis i våra sinnen! :-D Det går INTE att jämföra nya serien med den gamla, förutom storyn och "ödleaspekten" - den nya är SNYGG och väldigt mycket mer sci-fi. :-)

en annan sa...

Så mysig utflykt förresten! :-) Och fin/läcker liten "båthamn"! :-)

Morskan sa...

Ok! Men hur skall vi hinna? 8O) Är det en säsong?

stig sa...

Japp! 12-13 avsnitt eller så. Det hinner ni på några nätter med laptopen i sängen! :)

Morskan sa...

Ahh, ha-ha! Sant! Skulle ha haft en solcellsladdare på B-skär!! 8O) Man kanske kunde ladda från båtbatteriet? 8O)