måndag 20 september 2010

Maten.

Vi hade valt all inclusive på denna vår andra charterresa. Efter någon dag på plats satt vi och småpratade och så konstaterades att Vings variant på all inclusive faktiskt inte är något mer än helpension. På en äkta all inclusive, så får man faktiskt äta och dricka vad man vill - när man vill... :O)
Frukostbuffén innehöll bland mycket annat alltid plättar och de där kringlorna som syns till höger på Norahs bricka. Kringlorna var garanterat onyttiga och inte blev det bättre när jag åt dem med choklad på (ni vet. Till kaffet, efter frukosten). XO) G frossade dagligen i det som verkar vara många mäns favoritfrukost, med bacon, bräckt skinka, stekta ägg och så vidare. :O)
Norah beställde bestämt och åt minsann också upp, en hel portion calamares. Sötnosen! Hon fick mina när vi några kvällar senare åt tapas.

Chokladkoma. :O)

Nämnde jag att det serverades desserter (ja, i plural) till vareviga lunch och middag? ;O) Barnen fick förstås äta glass, men våra barn valde ofta "gröna väggen" före glassen. Skall skriva om det sedan. :O)

Till dagens tre huvudmåltider serverades en rätt överdådig buffé. Middagarna hade alltid ett tema, till exempel lokalt eller tex mex. Barnen hade en permanent buffé till lunch och middag, där det alltid fanns korv, hamburgare, köttbullar, fiskpinnar, panerad kyckling, pasta, pommes frites och ris. Självklart plockade man till barnen från "vuxenmaten" om man ville.
G's tallrik den kvällen temat var tex mex. :O) Rubbe, han kör på säkra köttbullar och pommes frites och litet melon.

Coca de patata - en fluffig men samtidigt substantiell bulle, innehållande potatis, till en kopp mycket, mycket gott kaffe... *yum*

Tapas.

Barnen drack läsk till lunch och middag! Är det semester så är det. ;O) Och man avråddes på alla vis från att dricka kranvatten och buteljerat vatten serverades inte i matsalen. Vi vuxna erbjöds en halv flaska vin, en öl eller läsk till maten.
Grönskimrande, anisdoftande, litet söt drink på is, som restaurangen bjöd på efter maten. Mallorkinsk sade de. Mycket fräsch. Men vad var det vi drack? ;O) En hierbas kanske? Och herregud vilka snygga glas - tunga, med kvadratisk bas och rund topp, väldigt taktila. Mycket Iittala-känsla över dem. :O)

Bufféerna bjöd alltid på mycket frukt, både hel och uppskuren. Mängder av grönsaker, ofta kombinerad med röror och blandningar. Den varma delen av buffén innehöll på ett eller annat vis kött av olika slag, potatis, ofta fanns något pizzaliknande (mer likt paj på mycket tunn botten), lasagne och annan pasta.
Jag känner ju mig själv rätt väl, så jag vet att jag kommer att ångra en aning att jag aldrig tog mig för att faktiskt smaka den här glassen. ;O)

6 kommentarer:

Birger sa...

Snyggingarna, den ena med calamares och den andra med jättetomat...

en annan sa...

Vi ÖNSKAR ni fått vara med och upptäcka pärlan som låg tvärs över gatan från oss!! Herregud, att vi bara haft oturen att promenera förbi detta ställe när vi letade mat!! :-D

Sen fick S och jag en chans att hitta en pärla inne i Port Alcudia också, även där saknade vi er mycket!!

Morskan sa...

Jamen herregud att tiden aldrig räcker till... Allt är så kaotiskt hela tiden. :O]

Man hittar ju såklart pärlorna när man inte längre styrs mot all inclusive-mat och även tiden man är på ett ställe, talar för att pärlor upptäcks! :O)

Ni är SÅ värda att ha funnit och njutit av pärlorna! :O) Det enda felet i ekvationen, är att vi så sällan har chans att pärla till det tillsammans! :O*

*kramar*

Morskan sa...

Förresten utforskade G och jag barnavdelningen på Allstar sist vi var där.
En trappa ned (en bred, snäll trappa som alla utom D klarar utan övervakning) finns något som liknar "gröna väggen", en liten hoppborg med bollhav, mjuka sittleksaker och litet annat smått och gott för kidsen att sysselsätta sig med.

Så dit kan vi faktiskt gå och äta nästa gång ni kommer hit - vi ber om ett bord nära trappans krön så vi ser barnen när de kommer upp/går ned och så får vi bara underhålla typ David! ;O) :O)

en annan sa...

Jamen gu vad smart! Dit skall vi definitivt gå och käka! :-) Vi hittade ju ett café inne i stan som hade värsta lekhörnan också, det är inte ofta man har sån tur så de ställena skall man verkligen promota (och frekventera)! :-)

en annan sa...

Och vi KOMMER att hinna pärla tillsammans, herreje... det är bara ett par år vi är mer hembundna (om inte någon av oss förlorar inkomst förstås) sen kan vi ju med lite större ungar fara och flyga som vi vill! :-) Gäller bara att koordinera oss! :-)

Vi sparar ju till en resa till Australien, men försöker också lägga undan till ytterligare en "Mallorca" liknande resa till innan dess. :-)