måndag 5 maj 2008

Det bästa köttet.

Tror att jag i fredags kväll åt det bästa kött jag någonsin satt tänderna i; alla kategorier, alla tider.

G marinerade inspirerad av jaktkamrater en bit älgkött måndagen den 28/4. Det var den gamla vanliga marinaden med soja och olja. Han spetsade den med whisky och så kronan på verket - kiwi. Kiwi innehåller ett enzym som bryter ned protein och därmed mörar kött. En endaste kiwi och så tiden köttet fick ligga i marinad - fyra dagar - gjorde köttet så mjällt och lent i munnen. Tänderna bara sjönk genom köttet och smaken var genuint delikat.

Vi gjorde en salsa till med färsk ananas och melon, jalapeño, vinäger, mynta och så helstekte Bästisen sötpotatis med fetaostkräm till (en numera berömd kombo :O)). Marinerade oliver fanns till, liksom gott att dricka. Till efterrätt ugnsstekte vi färska plommon som penslades med honung då de kom ut ur ugnen och serverades med vispad grädde smaksatt med punsch.

Hungern var stor och vi var extatiska över den fantastiskt goda maten, så jag kom mig ej för att fotografera den. :O)
Visar istället en bild på den sköna försmaken av sommar vi fick i värmesäkra Älvsbyn.


Observera att isen ligger på älven ännu. Men den har släppt från kanterna!

1 kommentar:

en annan sa...

Ohh... SÅ himla gott det låter!! :-) Läckert!