måndag 2 november 2009

Namn.

Jag har tänkt, när vi tänkt ut namnen till våra barn, att de skall fungera internationellt men även kännas svenska. Så innan vi visste att Rubbe var Rubbe, drömde jag om att vi skulle få en Magda. Ett underbart, vackert namn.
Så fick vi veta att det var en gosse vi väntade, så då drömde jag om Aaron. Till jag insåg att det var Norah baklänges. Ungefär.
Nästa namn jag drömde om var Egron. En morbror till barnens morfar hette så. Ser ni vad det blir baklänges? Norge. Ameh. Det gick ju bara inte.
Till slut landade vi på Ruben. Det namnet känns idag solklart och lika fint som vår lille gosse! Norah är vårt ljus, precis som hennes namn förtäljer. :O) Men det norska anslaget följer oss - gissa när Rubbe har namnsdag? Japp, 17 maj. Och så föddes ju sonen på syrrans S's födelsedag (S - råkar veta att paketet mest troligt landar i brevlådan imorrn! :O)). :O)
Avrundar det här lilla inlägget helt logiskt med att gratta lill-Tobias på namnsdagen, som morfar så tacknämligt påminde om i eftermiddags. *kos* (_vet_ inte hur det stavas!)

Team Dinoco. :O)

1 kommentar:

en annan sa...

:-D Tack o tack för gratulationen å Tobias vägnar.