måndag 9 november 2009

Vet hela världen?

Det är som att hela alltet vet att G saknas oss. På de här åtta dagarna han hittills varit i Shanghai, har han fått ett enda brev i posten. Ett enda. Exceptionellt.

Första timmarna efter G hade åkt var jättejobbiga. Vi ser så löjligt litet av varandra redan som det är, att det kändes outhärdligt att han skulle åka bort. Så långt och så länge. Han åkte i ett huj, taxin hämtade honom klockan ett på eftermiddagen och så var han borta.

Överallt fanns spår efter honom. Där låg en tröja. Där låg ett par byxor. G som är snabbare än en oljad blixt, hann göra ett jätteryck ute på gården och vinterställde våra skruttiga små äppelträd, han räfsade ihop löven som till sist fallit från syrenerna och täckte vår lilla serbiska gran. Han skottade om komposten och tidigare under helgen hade han tömt och flyttat släpet till vinterparkeringen.
Recykling - syrenen lade alla sina gröna blad på marken, för att granen skulle få ett vintertäcke. :O)

Jag var genuint ledsen och undrade hur jag skulle klara de här två veckorna. Låter kanske löjligt, men det bjuder jag på. Till slut grät jag en skvätt och sedan övergick jag till att maniskt följa hans resa runt halva klotet. G åkte kl.1300 hemifrån och messade kl.0715 dagen efter, att han landat i Shanghai. Vi talades vid ifrån Stockholm och Frankfurt.

Vi talas vid dagligen på Skype. Underbart. Och nu är det bara knappt fyra dygn kvar till G kommer hem igen. Som barnen och jag längtar! :O)

5 kommentarer:

Birger sa...

Det där är ju ett tveeggat svärd, kan ine tänka mig att det känns så kul att åka iväg, heller

"bästisen" sa...

näh, men guh, det är ju pyrt vilket som. Förstås. Men sen är det ju lite av fenomenet "you're damned if you do, you're damned if you don't". Brödfödan ska ju in. Gå och lägg dig supertidigt ikväll. Tråckla fast Rubbes täcke först.

en annan sa...

:-D Jamen det var ju en idé! Bädda i säck för Ruben så kanske han inte behöver vakna och frysa. Hoppas du får sova massor nu! *kramar*

Morskan sa...

Pappa: nädå, G tycker verkligen inte att det är kul att åka. Och det tror jag på.

Bästis och syrran: uben borde sova i en påse, hopsnörd under hakan. Men nä, han har täcke och jag kommer att springa och bre om honom till han fyller 23. Sen får han baske mig klara det själv. XO)

en annan sa...

:-D :-D