tisdag 12 januari 2010

20 år.

I söndags firade G och jag tjugo år tillsammans. För tjugo år sedan började vi dela vår tid med varandra. Ingen av oss minns riktigt själva händelsen som uppenbarligen definierade vår inledning, men det kan ha varit en liten kyss i en kall busskur. :O)
Neytiri.
Vi hade då känt varandra redan sedan höstterminen startade första året på tekniskt gymnasium 1982. Jag tror dock att G och jag varit på väg till varandra sedan han föddes (jag är ju gift med en yngre man ;O)) och det vet jag att jag har berört tidigare. Vi har vistats i varandras livsrum från första början. *älskar*
Vi pratade oss genom gymnasiet och sedan tog det ett litet tag till (G svamlade på och gjorde militärtjänst och blev reservofficer i Göteborg) innan vi blev ett par.
Det bästa som finns, är att leva med G. Vi ser båda fram emot de kommande tjugo åren. Eller fyrtio, som G sade. Jag tar alla åren vi får. :O*
Svävande berg.
Vi "firade" redan i fredags, då vi sprättade ut till ön i kylan med kidsen och vände till stan lika snabbt. Där hängav vi oss åt att drägla över golv, mosaik, köks- och garderobsinredningar. I fred. Utan avbrott. Mest upphetsande var sittningen med Leffe som redan hört av sig med ett första utkast till ett kök hos oss, från Schmidt. På fredag skall vi dit och titta! 8Op
Jake Sully med sin avatar.
Vi avslutade den delen av firandet och gick och åt på mexikansk restaurang, Tapa Chula. Rekommenderas! Höjdpunkten kom sedan - vi gick och såg "Avatar" på bio. Men HERREGUD vilken film! Den var inte alls för lång! Jag blev inte trött på hela tiden! Visuellt den mest fantastiska film jag sett - jag vill till den världen. Nattvärlden - jag längtar till vi kan visa den för barnen. Norah skulle smälla av om hon fick se den underbara nattvärlden... Det låter sig omöjligen beskrivas. :O)

Hade tänkt bjuda på gamla bilder av G och mig, men det blir som det blir och nu blir det bilder från filmen istället. Tänk att det görs sådana sagor för vuxna!

4 kommentarer:

en annan sa...

Asså, TJUGO ÅR!!! :-D Så häftigt! Så jäkla fort det har gått!!! :-) :-* Vilken resa. Vilket underbart livfullt liv! :-)

Och för att upprepa vad jag sade per sms - NU fattar du varför jag spelar World of Warcraft! :-) Det är extremt många miljöer i det spelet som påminner om de i Avatar, bara det att i Avatar är de OTROLIGT mycket mer levande. Spelet, å andra sidan bjuder ju på en högre grad av "oändlighet". :-)

Morskan sa...

Ja... Ibland funderar jag på att prova spela WoW, bara för att prova.

en annan sa...

:-) Jag ställer gärna upp som din ciceron, när du går åstad och tar en stund till detta! :-) Man kan ju spela tillsammans utan att vara på samma plats, fiffigt nog. :-)

Sara sa...

vi såg avatar här i piteå på 3d, grymt var det! håller med den var bra, men jag tyckte inte den var så bra som alla andra verkar tycka. haha :P / Sara