söndag 3 januari 2010

Norahs kalas!

Idag blev det äntligen av, Norahs kalas. Det första försöket frös inne, då båda barnen och mamman nedkom med en förkylning dagen innan det var tänkt gå av stapeln. Idag var vi friska och nu skulle det ske!

Ett jobbigt faktum, för mamman som är helt nuubie ;O) (rättstavat Oskar?) på området. Fullständigt otränad på barnkalas och dessutom helt stressotålig i dessa dagar. Jag har tidigare i livet alltid angett mig som stresstålig, men någonstans på vägen de senaste åren och särskilt det här sista - så har min stresstålighet minimerats till ett intet. :O/
Nåja, nytt år, nytt decennium - är det nu jag skall bryta till mig själv, så att jag blir bättre på att gå i säng och därmed återfår en del av orken och stresståligheten? Knappast. *luttrad* :O)

Åter till inläggets fokus - kalas!

Söta, fina Norah märkte inget av mammans tungsinne och när kamraterna började troppa in, steg stämningen snabbt! :O) Tre mammor plus Barndomskamraten stannade och det var fem barn bjudna från förskolan och så Tuva, så inalles skulle det bli åtta barn. En pojke uteblev dock.

Men kalas blev det i alla fall, i det enkla formatet. Först fri lek som är ganska självgående, så vi vuxna fick oss ett fika. Så fick barnen fika. G höll dem sällskap och kvinnfolket hölls i vardagsrummet. Presentöppning (ack så traumatisk för Rubbe, som insåg att där inte fanns något för honom :O)) vidtog och strax därpå fiskdamm. Norah var jätteglad över sina jättefina presenter och relativt duktig på att tacka för dem, särskilt vid påminnelse - men fiskdammen - wow vad den var poppis! 8O) Rubens humör var i topp också - han glömde snabbt den tidigare bedrövelsen.
Känner mig jättenöjd med innehållet i de namngivna påsarna; ett fåtal karameller inklusive en klubba, en ballong och en dinosaurie. Att skriva namn på påsarna och att lägga i en liten present och inte bara karra, inspirerades av syrrans och S's kompisar som vi firade Midsommar med. De har inga barn, men hade finfin fiskdamm till alla barn som också var med.
*pust* Nu är det i alla fall drygt nio månader till vi måste ställa till med (barn)kalas igen! ;O)

1 kommentar:

en annan sa...

Kul! Vi skall på tvåårskalas hos ett par kompisar snart, jag anar att det kanske kommer att bli treårskalasläge hos oss i år. Om vi inte flyger till norge även detta år (det är ju så många som fyller år precis då så det brukar vara lämpligt).