tisdag 19 januari 2010

Hemmadag.

För andra dagen hemma med Rubbe, som har feber och snuva. Under helgen och igår klagade han på ont i halsen. Han drack honungsvatten hela dagen igår och har inte sagt något om halsen idag. Ruben är ganska hängig, men vid gott mod och himmel vad han saknar Norah!

Imorse när jag lämnat Norah, bad hon att jag skulle säga åt Ruben att hon älskar honom. :O*

För andra dagen i rad, ser Ruben "Cars". Och jag har för hundrade gången surfat efter två speciella bilar som jag ännu inte stött på i handeln, men som går fint att skaffa via webben - så snart blir det till att beställa dem! :O) Det är de två bilarna som tävlar mot Blixten McQueen - kungen "The King" som kanske håller på att detroniseras av Blixten och så den evige tvåan, "Chick Hicks". Särskilt den pratar Ruben ofta om. Den är grön och knuffar Blixten under ett rejs. Ibland är Ruben den gröna bilen, ibland Blixten.

Klart pojken skall ha de bilarna (inte utan att mamman har aktiverat en liten samlargen här! ;O))! Önskar bara att det fanns en lika kool figur med motsvarande utbud för Norah!! :O/ Nalle Puh och gänget förstås, Bamse, alla prinsessorna *stönar-och-rullar-med-ögonen* och Hello Kitty. Men de är inte koola, i alla fall inte de två sistnämnda.

Fast det är klart - det behöver inta vara ett tema. Norah älskar verkligen sin mammut, sin enhörning och barbiedockan hon fick under födelsedag och jul. Hon leker sporadiskt med bilar och tåg och som sagt, det går väl mer och mer över till pyssel för Norah.
Har jag snöat in på antiprinsessgrejen? Behöver en liten tjej få blomma ut i sådant? Behöver hon få hänföras över det långa håret och de fina kläderna? Fast dockan inte kan något? Apa, så dåliga "tjej"-leksakerna är. :O/

8 kommentarer:

en annan sa...

På sätt och vis är jag gruvligt glad att jag inte behöver uppleva just den där detaljen, brist på funktionsmässigt OK, könsneutrala och snygga/läckra/roliga leksaker. Killar kan ju leka med "allt". Men jag har inga illusioner om att dockor kommer att bli ett starkt inslag här, eller prinsessor för den delen. JAG tycker ju inte de är roliga!! X-)

Morskan sa...

Nä, precis! Och gubevars - Norah leker just nu noll-zero-zip-nada med de tre dockor som bor i deras rum. Det går långt mellan rycken då hon leker med dem.
Och jag uppmuntrar ingen lek med dockorna. Uppmuntrar hellre till tågkörning eller pussel eller målning eller pärlning. Är jag dörädd för att Norah skall bli mjäkig?
Känns dock inte sannolikt, så morrig som hon är just nu... :O)

en annan sa...

Hö hö... Eller så blir det så tokigt som för en av mina bekanta, vars föräldrar _medvetet_ uppfostrade sonen och dottern som omvänt könsorienterade (om man nu kan kalla det så?). Hon uppmnuntrades att ta för sig och göra klassiskt "pojkiga" saker och han uppmuntrades att klä sig i klänning och leka med dockor. Hon har inte haft det helt lätt som vuxen och det har tagit flera ÅR för mig att lära mig interagera med henne. Hon får mig fortfarande ofta "på kant" (i början blev jag rent rädd för henne).
Men det har ju troligtvis också en hel del att göra med hennes personlighet också. :-)

en annan sa...

Förresten, appropå tjejgrejer - på den där klädbutiken som hade byxklänningen hade de ÄCKLIGT snygga fina underbara dödligt farligt söta tjejkläder!!!!!!
Jag blev helt svettig!
Små kappor som var obegripligt fina, med sjukt fin form och dekor... uschiamig! :-D

Fatta, hade jag haft råd hade jag köpt halva butiken till Norah!!

Morskan sa...

Å, herremingud... Var det något man kan hitta i Svedala? Eller var det norskt?

en annan sa...

Jag antar att det är "norskt" så tillvida att damen som driver butiken själv väljer ut sitt sortiment. Hon har mycket "Name It" och ett par andra kända märken, mycket blandat! :-)

en annan sa...

Jag kommer förstås inte ihåg vad det var för märke på jackorna tex. Typiskt nog.

Morskan sa...

XO)