onsdag 25 maj 2011

Hemma.

Rörmokargener? ;) Bygga-själv-sugrör, inköpta i presentbutiken på MoMA, blev i vilket fall mycket populärt. :) Och praktiskt nog går de att diska i maskin.

Den här resan har gått så ofattbart bra, att jag nog aldrig varit med om något liknande. Varje väg var tredelad ; Luleå - Stockholm - Oslo - New York och så tillbaka. Inte en enda avgång har varit försenad. :) Och detta nya för mig personligen - tillgång till "lungan" (tack vare G's volyminösa flygande som renderat honom ett guldkort hos SAS), där man lyxigt tofflar omkring och tar sig saker att äta, sitter i eller på stoppade möbler, har fritt internet och en tyst och stilla miljö har gjort väntan mellan avgångarna till rena nöjet. :)
Vi hittade inte de "rätta" byggbilarna den här gången, men vi hittade istället den här Bärgarn, som man minsann bygger. Och bygger om. Och bygger om. ;)

Jag sov sisådär på den långa sträckan hem. Var väldigt vaken och fick ha G's brusreducerande lurar och såg två lättsamma filmer i rad. Under den tiden åt vi middag, men sedan skulle jag sova. På sträckan till Sverige sov jag bättre och skippade allt ätbart. Sista benet upp till Luleå somnade jag innan vi taxat ut och sov genom landningen också, så det gick liksom bättre och bättre att sova. :)
Det var så skönt att komma hem. Båda barnen sprang glada ut i strumplästen och mötte oss. Det fanns inga möjligheter att bromsa, utan stora väskan lades upp på golvet i vardagsrummet och där vidtog utdelande av kläder, skor och leksaker. G och jag var så trötta, men vi hade så kul. Farmor hade dessutom bakat rabarberpaj som vi fick kaffe till. :)
Precis som vid förra trippen, har vi nu bunkrat upp med en del kläder från Old Navy. Det är sanslöst billigt att handla där. :) Den här gången hade jag mer tid och hann titta på barnkläder också och de hade många, många t-shirts, linnen och underdelar som man fick plocka ihop två för tio dollar till exempel. G köpte tre par jeans och jag ett för cirka trettio dollar paret. Klänning tjugonio dollar men nedsatt till hälften, med mera. Och som sagt, kvalitéten motsvarar minst H&M eller över.
Inget märkvärdigt alls, men det kan hända att de här stora muggarna blir mitt käraste minne från stan. :)

Vi höll oss vakna som en vanlig kväll igår (vi blev båda litet piggare under kvällen). Idag är jag ledig och tar det lugnt med tvätten. Barnen har fått återse sina kompisar och G den stackarn, han drog imorse raka spåret till Stockholm igen. Om bara alla vulkaner håller sig lugna (gissa om jag hoppades att han inte skulle få flyga imorse...), så kanske han kommer hem igen på fredag. *sakna*

2 kommentarer:

Birger sa...

Fantastiskt, vilka glada och lyckliga barn, dom riktigt strålar och det verkar som om mamman är likadan...:)

Morskan sa...

Kanske inte alla stunder, men ibland så glimrar väl även jag till. ;)