måndag 23 maj 2011

Lyckat så här långt.

Skafferitömning.

Vi tog oss in till stan för att strosa där en sista gång.

Första målet var att besöka en butik som heter "Bed Bath & Beyond" där vi skulle kolla efter ett duschdraperi med klassiskt New York-motiv på. Vi hittade det faktiskt, men det motsvarade inte alls det jag läst om det tidigare, så det fick ligga kvar på hyllan.
Så himla bra med vacuumpåsar! Här vaccas en del av mammans nyinköpta kläder. :) I bakgrunden skymtar resväskan som stuvats full med nya leksaker och skor.

När vi var klara där regnade det (igen...), så vi tog tunnelbanan till Times Square för sista gången. Vi såg oss omkring, insöp de sista detaljerna och sökte någonstans att fika innan avfärd. Vi tog oss för att gå till 49:e gatan och Rockefeller Plaza för att återse den platsen igen. Istället för lysande, skimrande julänglar, fanns nu där sommarplanteringar.
Vi tittade in på några småbutiker - en som sålde en massa roliga kulörta prylar, mest i plast (ana hur G's ögon rullar här) och en pappersbutik. Vi hittade ett fint bageri, men där var bara bakverk till försäljning - inga sittplatser och inget kaffe. Så till slut blev det kaffe och gofika på Starbucks i alla fall.

Vi haffade en taxi på gatan då vi var klara och drog en vinstlott. Vi avtalade att han skulle köra oss först norrut till Harlem och sedan söderut till Newarks flyplats.

Vinstlotten bestod i att chauffören var så trevlig och intressant. Han kom till USA för 18 år sedan, som flykting från det forna Sovjetunionen. Han hade då med sig sin dotter (och fru får man anta) som bör ha varit cirka tre år gammal, för nu var hon 21 och studerade International Sales på universitet i Washington och går vidare till medicinstudier till hösten. Nästa barn, en son, går ut high school om ett år. Yngsta, en tjej, är sju.

Vi pratade om flyktingskap, hemvändande, livet i New York (han bor i Queens), arbetet som taxichaffis, om Sverige, som han både hade koll på och inte.

Vi hade checkat in bagaget då det var två timmar till avgång. Efter säkerhetskontrollen sökte vi och hittade SAS "lunga", där vi nu sitter och småäter litet, dricker litet och surfar i godan ro. Snart anträder vi dock äntligen resan hemåt!

Inga kommentarer: