fredag 5 september 2014

Trivs.

Jag trivs verkligen på mitt jobb. Jag gillar verkligen mina arbetsuppgifter. Och mina arbetskamrater.
En förskola har flyttat in i en flygel av vår byggnad.
Igår hade vi planeringsdag, en halv. Vi hade fokus på hot och våld, som tyvärr alltid finns med som en risk för oss i arbetet. Det har varit flera incidenter i sommar och senast igår morse.
Jag önskar att jag haft fönster åt deras håll - hade varit jättemysigt att kunna vila ögonen på busiga barn när hjärnan behöver ta en paus från tänkandet.
Vi fick gott om tid att prata. Så gott om tid att vi hann börja avhandla en del lättsammare saker. På slutet kom vi att diskutera vad vi skulle kunna göra för en riktigt hyfsad slant som vi kan få från fritidsföreningen inom landstinget (som en kollega kommenterade, med viss förvåning i rösten, att d ä r finns det tydligen pengar).
Mitt fönster. Jag har morgonsol, ja, sol hela dagen och ser vår innergård istället. Jag har två stora rönnar utanför fönstret, som jag njuter av alla årstider. Nu dignar de av stora klasar rönnbär.
Och vips var det bestämt att vi skall ut och rida! Jag är den enda som är aktiv ryttare. Så har jag en ung kollega som haft egen häst, men inte ridit sedan några år tillbaka. Och så finns några som suttit till häst/ridit enstaka gånger i sina liv. Jag har fått i uppdrag att kolla med min ridlärare i Boden om han kan ta oss på en liten tur. Yeehaw!
Det här är en anslagstavla rakt utanför vårt omklädningsrum. Det här budskapet mötte oss efter förmiddagsfikat i morse!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Men det var väl trevligt, har han Kent gömt undan en slant åt er (för att hålla er snälla och arbetsvilliga och inte komma med ohemula krav)
Bara ni inte rider så nån trillar av och blir sjukskriven
Kram

Morskan sa...

:D Ja, det vore faktiskt eländigt. Nä, det får allt lov att gå lugnt tillväga.