onsdag 10 juni 2015

Cirkus.

Jag tror att jag inte varit på cirkus sedan syrran tog mig med på en föreställning orkestrerad av Robert Bronett (Levade Noble Horse Gala), där det bara var hästar och människor som uppträdde. Jag vet att jag varit på cirkus som tonåring/ung vuxen och säkert som barn också.
Jättefina prickiga småhästar var med i alla fall. <3
Men inte på många år nu. Hade inte tänkt gå ikväll heller, men Barndomskamraten fick återbud av sin man och bjöd med mig istället. Sedan tidigare var det bestämt att Norah skulle följa med dem och Tuva.
Alltså, ett gäng exotiska duvor med jättelånga fjädrar runt fossingarna lyckades fängsla. Släng in en vit fluffig vovve som assisterade ibland och Norahs fulla uppmärksamhet var väckt. :-)
Föreställningen var bra!! Kan livligt konstatera att cirkus skall upplevas live. :-) Jag har försökt se cirkus på tv med barnen genom åren, men det har inte lyckats intressera vare sig dem eller mig. Men attans vilket tryck när man sitter intill.

Var bara stillsamt besviken på att herr cirkusdirektör nämnde både tinker- och frieserhästar, men inte hade med dem i föreställningen. Hrrmpf..!
Till och med clownen var bra! Va! De brukar ju annars vara rätt så tråkiga, deras nummer är långdragna och förutsägbara. Det här var ett nummer som bara gled in över oss i en kort paus medan manegen byggdes om. En jättestor men lätt kub fluffades runt av alla i publiken som kom åt den.
Illusionisten var seriöst bra. Även här fick Norah stora ögon emellanåt.
Sockervadd - o ja. :-)

2 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Det ser ju ut att ha varit väl spenderade pengar, och att Norah fick stora ögon är ju ett bra betyg tycker jag. Cirkus är ju cirkus, trevlig underhållning

en annan sa...

Vad fina bilder du fick till också, i den miljön! :-) Toppenplatser alltså!