torsdag 25 juni 2015

Sista rycket.

Sex veckor ville vår byggare ha på sig. Vi gav honom fem. Han flaggade för att de skulle måsta pussla litet i bortre änden, då de givetvis lovat påbörja ett annat projekt åt annan kund. De jobbade järnet, sista två eller tre veckorna sju dagar i veckan. Så de var ju klara med det som gick att göra klart lagom till huvudbyggaren skulle utomlands i två veckor.
Då väntade vi på en del saker. När han kom hem, hade grejorna kommit, utom glasväggarna. De kom fredagen första veckan han var hemma igen. Sedan han kom tillbaka, har de jobbat hos oss mer sporadiskt, gjort korta insatser med det som behövts. Jösses, så mycket smådetaljer det är som är kvar, de där små sakerna som liksom aldrig tar slut. De där som man själv lämnar/inte orkar med/"glömmer" bort. Lister och sånt. ;-)
Bastuaggregatet fyllt med sten. Märkt ut på golvet var dörröppningen till bastun skall vara.
Men som entreprenör kan man såklart inte glömma de där grejorna. Inte om man är seriös och vill ha fler jobb. Så de mal på. Och det har aldrig varit närmare till målgång än nu. De första glasväggarna är satta, resterande monteras imorgon. Sedan skall en del fogar kring dem härda ett dygn innan man får blöta ned dem. Kanske, kanske får vi testa dusch och bastu på fredag efter vi fått hämta Tobias på flyget!
Känns som att nu, äntligen, har grönskan spruckit ut på allvar! I regnet i eftermiddag kändes det litet som en djungel när man tittade ut.
Japp. Ett par glas på plats.
Spännande prylar som osvikligt får mig att tänka på flera filmer vi sett. :-D

1 kommentar:

Unknown sa...

Otroligt fint jobb i eran källare som åstadkommits på kort tid, det är ju en mängd småpryttlar på slutet som skall göras, men fint blir det
och sommaren har kommit!